رشد قابل توجه قیمت بیت کوین طی سالهای اخیر موجب شد تا بسیاری از شرکتهای بزرگ، اقداماتی را در زمینه خرید بیت کوین و سرمایهگذاری در این حوزه انجام دهند. با این حال دنیای ارزهای دیجیتال هنوز هم برای عموم مردم در جوامع مختلف پیچیده و ناشناخته به نظر میرسد.
اما کارشناسان و تحلیل گران حوزه مالی آینده روشنی را برای بیت کوین پیشبینی میکنند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین کدامند؟ اگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین را بشناسید، میتوانید فرصتهای خوب معاملاتی را پیش از سایر کاربران شناسایی کنید. برای بررسی دقیقتر این موضوع در ادامه با ما همراه باشید.
بیت کوین چیست؟
ارز دیجیتال بیت کوین (BTC) در سال 2009 ساخته و در جوامع مختلف جهانی عرضه شد. اطلاعات دقیقی از هویت واقعی سازنده یا سازندگان بیت کوین در دسترس نیست. کاربران بعدها توسعهدهنده ناشناس بیت کوین را ساتوشی ناکاماتو نامیدند. اطلاعات مربوط به تمام تراکنشها شبکه بیت کوین در بستر بلاک چین ذخیره میشوند. فناوری بلاکچین دسترسی به تاریخچه تراکنشها و مالکیت دارایی دیجیتال را برای تمام کاربران امکانپذیر کرده است.
بیت کوین بر خلاف پول کاغذی (ارز فیات) تحت پوشش سازمانهای بانکی و مدیریتی قرار ندارد. نحوه خرید، مبادله و استفاده از این دارایی دیجیتال کاملا متفاوت است. به طور کلی پیشبینی میشود که ارزهای دیجیتال طی چند سال آینده به عنوان وجه جایگزین پولهای فیات مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید: ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) چیست؟
بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین
بیت کوین بر خلاف سایر ارزهای فیات مانند دلار، پوند، یورو و ین توسط سازمانهای دولتی و قانونی ساخته نشده است. بنابراین هیچ شخص ثالثی وظیفه کنترل و مدیریت آن را بر عهده ندارد. به بیان سادهتر عواملی از جمله شبکهای غیر متمرکز از کاربران و پروتکلهای رمزنگاری، ساخت، ذخیرهسازی و انتقال بیت کوین را امکانپذیر کردهاند. ساختار بیت کوین به عنوان یک وجه، کاملا متفاوت طراحی شده است.
به طور کلی عواملی از جمله سیاستهای پولی، نرخ تورم و میزان رشد اقتصادی قیمت ارزهای فیات را تحت تاثیر قرار میدهند. اما از آنجایی که بیت کوین تحت پوشش سازمانهای بانکی و دولتی قرار ندارد، از این قاعده مستثنی است. در واقع هیچ یک از این عوامل در تعیین روند قیمت بیت کوین تاثیرگذار نیستند.
در حال حاضر بیت کوین بیشتر به منظور ذخیره ارزش مورد استفاده قرار میگیرد. کارشناسان فعال در حوزه ارز دیجیتال معتقدند که عوامل متععدی میتوانند قیمت بیت کوین را تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه با جزئیات بیشتر به عوامل موثر بر قیمت بیت کوین میپردازیم.
دامیننس بیت کوین (Bitcoin Dominance) چیست؟ اهمیت و کاربرد آن در بازار کریپتو
دامیننس تتر (Tether Dominance) چیست؟ تاثیر دامیننس تتر بر روند بازار
میزان عرضه و تقاضای بیت کوین
اگر با اقتصاد و مفاهیم پایهای آن آشنا باشید، حتما اطلاعاتی در زمینه قانون عرضه و تقاضا دارید. با توجه به این قانون، دو عامل عرضه و تقاضا در کنار یکدیگر میزان ارزش یک دارایی را مشخص میکنند. برای مثال بعد از افزایش قیمت یک دارایی علاوه بر افزایش تعداد فروشندگان، میزان تقاضا نیز کاهش مییابد.
میزان عرضه یک دارایی نقش بسیار مهمی در زمینه تعیین ارزش آن دارد. ساختار و طراحی متنوع داراییها موجب شده تا نحوه قیمتگذاری آنها کاملا با یکدیگر متفاوت باشد. برای مثال تعدادی از داراییها به تعداد نامحدود ساخته شدهاند. اما در برخی موارد مانند بیت کوین، تنها تعداد محدود و مشخصی از یک دارایی ساخته میشود. در حالت کلی داراییهای کمیاب در مقایسه با دسته اول از ارزش بیشتری برخودار هستند.
عرضه کل بیت کوین محدود به 21 میلیون واحد است و سالانه تعداد مشخصی از این دارایی دیجیتال تولید میشود. پروتکل به کار رفته در شبکه سرعت ساخت و عرضه بیت کوین را همواره ثابت نگه میدارد. جالب است بدانید که سرعت ساخت بیت کوین با گذشت زمان کاهش مییابد. کاهش سرعت عرضه بیت کوین هر چهار سال یک بار اتفاق میافتد.
این اتفاق در دنیای ارزهای دیجیتال با عنوان رویداد هاوینگ (Halving) شناخته میشود. طی رویداد هاوینگ پاداش دریافتی ماینرها برای استخراج بیت کوین نیز، نصف میشود. بنابراین میزان عرضه بیت کوین هر چهار سال یک بار طی فرآیند هاوینگ کاهش پیدا میکند. با کاهش میزان عرضه، میزان تقاضا کاربران برای خرید و سرمایهگذاری در بیت کوین افزایش مییابد. این افزایش تقاضا در دراز مدت موجب افزایش قیمت بیت کوین خواهد شد. آخرین هاوینگ بیت کوین در ماه مه 2020 اتفاق افتاد.
بنابراین بعد از ساخت و عرضه 21 میلیون واحد بیت کوین، ماینرهای دیگر به ازای بررسی و تایید تراکنشهای شبکه، رمز ارز BTC دریافت نمیکنند. همانطور که مشاهده میکنید، ساختار کلی بیت کوین به گونهای طراحی شده که با گذشت زمان شاهد کاهش و در نهایت توقف همیشگی عرضه آن خواهیم بود. با توجه به چنین ساختار هوشمندانهای، میزان تقاضای کاربران به مرور و با گذشت زمان افزایش مییابد.
افزایش تقاضا در اکثر موارد افزایش قابل توجه قیمت را نیز با خود به همراه دارد. شاید تاثیرات رویداد هاوینگ سریعا قابل تشخیص و شناسایی نباشد، اما تمام این اتفاقات در نهایت موجب افزایش قیمت بیت کوین میشوند.
افزایش قیمت باور نکردنی قیمت بیت کوین از سال 2009 توجه عموم مردم در جوامع مختلف را به خود جلب کرد. پوشش روز افزون شبکههای اجتماعی، پیشبینی تحلیلگران محبوب درباره قیمت بیت کوین، سرمایهگذاری شرکتها بزرگ در این پروژه و بسیاری از عوامل دیگر، استقبال بیسابقه کاربران را با خود به همراه داشت.
شرایط اقتصادی در برخی از نقاط جهان اصلا خوب نیست. شهروندان زیادی در کشورهای مختلف از جمله ونزوئلا نسبت به نرخ بالای تورم و بی ارزش شدن پول رسمی کشور خودشان ابراز نارضایتی میکنند. علاوه بر آن انجام فعالیتهای غیر قانونی و انتقال مبالغ بالا در بستر شبکه بیت کوین بسیار راحت است. اما با وجود تمام مواردی که گفته شد، بازار ارزهای دیجیتال همچنان نوسانات قیمت شدیدی را تجربه میکنند و نمیتوان پیشبینی دقیقی از آینده ارائه داد.
معرفی دستگاه ماینر Antminer S19j Pro
هزینه ساخت یا استخراج بیت کوین
هزینه ساخت و تولید هر نوع دارایی و کالایی، یک فاکتور تاثیرگذار در تعیین قیمت محصول محسوب میشود. بیت کوین هم از این قاعده مستثنی نیست. ارز دیجیتال بیت کوین طی فرآیندی به نام استخراج (Mining) ساخته میشود. طبق تحقیقات صورت گرفته فرآیند استخراج، قیمت بیت کوین را تحت تاثیر قرار میدهد.
شما میتوانید هزینه ساخت بیت کوین را با توجه به فاکتورهایی از جمله هزینه فراهم کردن زیرساخت لازم و جریان برق برای استخراج، محاسبه کنید. البته برای محاسبه درآمد ماینینگ باید سایر هزینههای جانبی مرتبط با میزان سختی الگوریتم شبکه را نیز در نظر بگیرید.
طی فرآیند استخراج بیت کوین، شبکهای از ماینرها برای حل یک معادلات پیچیده ریاضی با یکدیگر رقابت میکنند. پاداش به اولین ماینری تعلق خواهد گرفت که پیش از سایر کاربران، جواب درست معادله را پیدا کند. این پاداش در قالب مقدار مشخصی از رمز ارز بومی شبکه یعنی بیت کوین به افراد پرداخت میشود.
دستگاههای ماینر برای دستیابی به هش و ساخت بلاکهای جدید به قدرت پردازشی بسیار بالایی احتیاج دارند. در واقع افراد علاقهمند به فعالیت در حوزه استخراج، مبلغ قابل توجهی را صرف خرید تجهیزات و دستگاه ماینر میکنند.
علاوه بر آن میزان برق مصرفی ماینرها هنگام انجام فرآیند استخراج بیت کوین بالا است. بنابراین هنگام محاسبه میزان درآمد استخراج، هزینه برق نیز در نظر گرفته میشود. طبق تحقیقات صورت گرفته، برق مصرفی برخی از کشورهای کوچک کمتر از میزان برق لازم برای انجام فرآیند استخراج بیت کوین است.
بنابراین میزان سختی الگوریتم شبکه نیز قیمت بیت کوین را به صورت غیر مستقیم تحت تاثیر قرار میدهد. به بیان سادهتر سرعت عرضه یا همان ساخت بیت کوین با توجه به میزان سختی الگوریتم شبکه، تعیین میشود. همانطور که در بخش قبل هم گفته شد، میزان عرضه در نهایت قیمت بیت کوین را تحت تاثیر قرار میدهد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع دستگاه ماینر
عملکرد پروژههای رقیب
بیت کوین به عنوان اولین و محبوبترین ارز دیجیتال شناخته میشود. اما در واقع بعد از خلق بیت کوین، هزاران پروژه دیگر نیز فعالیت خودشان را در این حوزه آغاز کردند. سایر ارزهای دیجیتال (هر ارز دیجیتالی به جز بیت کوین) اصطلاحا آلت کوین نامیده میشوند. برای مثال میتوان به آلت کوین اتریوم (ETH) یا دوج کوین (DOGE) که در دسته میم کوینها قرار دارد، اشاره کرد.
پروژه اتریوم که به عنوان رقیب اصلی بیت کوین شناخته میشود، با معرفی دیفای (سیستم امور مالی غیر متمرکز) تغییرات زیادی را در سیستمهای مالی جهان به وجود آورد و توانست حدود 20 درصد از مارکت کپ کل بازار ارزهای دیجیتال را از آن خود کند. تعداد ارزهای دیجیتال موجود در بازار روز به روز در حال افزایش است. تتر، بایننس کوین، یو اس دی سی و سولانا نیز به عنوان سایر ارزهای دیجیتال محبوب در بازار و رقیبان بیت کوین شناخته میشوند.
در حقیقت این دسته از داراییهای دیجیتال با ارائه قابلیتهای متنوع، نظر سرمایهگذاران را به خود جلب کردهاند. بنابراین با ارتقاء عملکرد و قابلیت پروژههای رقیب بیت کوین، احتمال کاهش قیمت این دارایی دیجیتال وجود دارد. اما به طور کلی برخی از کارشناسان فعال در بازارهای مالی، آینده بیت کوین را بسیار روشن پیشبینی میکنند و آن را گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری بلند مدت میدانند.
انتشار دیدگاه و نظرات کارشناسان درباره بیت کوین نیز افزایش میزان تقاضا برای خرید و سرمایهگذاری در این پروژه را با خود به همراه داشته است. علاوه بر آن میزان آگاهی افراد درباره دنیای رمز ارزها روز به روز در حال افزایش است. استقبال باور نکردنی کاربران برای کسب آگاهی و سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از دلایل اصلی دیگر افزایش قیمت بیت کوین طی سالهای گذشته شناخته میشود.
هاوینگ بیت کوین چیست؟ هر آنچه باید درباره هاوینگ بیت کوین بدانید
قانون گذاری بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال از جانب دولتها
همانطور که میدانید مدت زیادی از شکلگیری و معرفی بازار ارزهای دیجیتال به جوامع جهانی نمیگذرد. به همین دلیل کشورها هنوز قوانین دقیق و مشخصی برای این حوزه وضع نکردهاند. برای مثال بیت کوین در سالوادر به عنوان یک وجه کاملا قانونی شناخته میشود. اما در سوی دیگر کشور چین هر گونه مبادله رمز ارزی را غیر قانونی اعلام کرده است.
عدم وجود یک ساختار قانونمند برای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، مزایا و معایبی را با خود به همراه دارد. ساختار ارزهای دیجیتال انجام تراکنشها بدون کنترل و محدودیت در هر نقطه از جهان را امکانپذیر کرده است. با این وجود نهادهای دولتی همواره به دنبال راهی برای اعمال قوانین و محدودیت کاربران فعال در این حوزه هستند.
بنابراین امکان قانونگذاری بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال از جانب دولتها در سالهای آینده وجود دارد. پیشامدهای ناشی از اعمال قوانین برای ارزهای دیجیتال تنها با گذشت زمان مشخص خواهد شد. به طور کلی با توجه به اتفاقات گذشته ثابت شده است که هر زمان خبری از جانب کشورها در زمینه قانونگذاری ارزهای دیجیتال منتشر میشود، قیمت بیت کوین نیز نوسانات شدیدی را تجربه میکند.
برای مثال هنگامی که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در ماه اکتبر 2021 اعلام کرد که صندوق قابل معامله BTC اجازه حضور در بازارهای بورس آمریکا را دارد، قیمت بیت کوین با افزایش قابل توجهی مواجه شد. ارزش بیت کوین طی این دوره به 69,000 دلار رسید!
از سوی دیگر هنگامی که کشور چین در ماه سپتامبر 2021 معامله و انجام هر گونه تراکنش در بستر شبکه بیت کوین را غیر قانونی اعلام کرد، میزان عرضه و تقاضای بیت کوین تحت تاثیر قرار گرفت. فعالیت مزارع استخراج کشور چین به کلی متوقف شد. بسیاری از شهروندان به سایر کشورها مهاجرت کردند تا بتوانند فعالیت خودشان را در حوزه استخراج ادامه دهند و قیمت بیت کوین سقوط شدیدی را تجربه کرد.
بنابراین احتمال ریزش قیمت بیت کوین هنگام اعمال محدودیت از جانب مقامات دولتی بسیار بالا است. در واقع آنها سعی دارند با ترساندن سرمایهگذاران از تمرکز زدایی سیستمهای مالی و افزایش بیشتر قیمت بیت کوین جلوگیری کنند.
اخبار و رسانه های اجتماعی
بسیاری از علاقهمندان به این حوزه، اخبار روزانه مربوط به بازار ارزهای دیجیتال را دنبال میکنند. اطلاعاتی که در اخبار و رسانههای اجتماعی درباره رمز ارزها منتشر میشوند، میتوانند تاثیر قابل توجهی در افزایش و سقوط قیمت بیت کوین داشته باشد. هر گونه تغییری در زمینههای میزان عرضه و تقاضا، هزینه استخراج، پروژههای رقیب و قانونگذاری بیت کوین سریعا بازتاب خبری خواهد داشت.
واکنش جوامع به خبرهای منتشر شده، قیمت بیت کوین را تحت تاثیر قرار میدهد. به بیان سادهتر بعد از انتشار اخبار خوب و مثبت، قیمت بیت کوین افزایش مییابد. از سوی دیگر اخبار بد کاهش قیمت بیت کوین را به همراه خواهند داشت. نظرات و انتقادات افراد محبوب درباره ارزهای دیجیتال در رسانههای اجتماعی، میتواند نظر و رویکرد عموم مردم به بازار ارزهای دیجیتال را تغییر دهد. در نتیجه اخبار و رسانههای اجتماعی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین عوامل بر قیمت بیت کوین شناخته میشوند.
ارزش واقعی بیت کوین چگونه تعیین میشود؟
همانطور که در بخشهای قبل هم گفته شد، بیت کوین یک دارایی دیجیتال است که توسط هیچ یک از مقامات دولتی و قانونی کنترل نمیشود. این دسته از داراییهای دیجیتال در مقایسه با ارزهای فیات که تا به امروز مورد استفاده قرار میگرفتند، ساختار کاملا متفاوتی دارند.
افراد برای ساخت، ذخیرهسازی و انتقال بیت کوین به یک شبکه غیر متمرکز از کاربران و پروتکلهای رمزنگاری احتیاج دارند. سرمایهگذاران میتوانند با استفاده از بستر به وجود آمده در این پلتفرم، تراکنشهای خودشان را بدون نیاز به حضور و نظارت شخص ثالث به ثبت برسانند.
در واقع شبکه همتا به همتا (P2P) علاوه بر حذف محدودیتهای معاملاتی به تسریع فرآیند انجام امور مالی نیز کمک کرده است. چندین سال از ظهور بیت کوین در جوامع جهانی میگذرد. روز به روز تعداد بیشتری از کسب و کارها بیت کوین را به عنوان یک شیوه پرداخت قبول میکنند. این موضوع خود به تنهایی ارزش بیت کوین را بیش از پیش افزایش داده است.
البته مشکلات امنیتی و نوسانات بسیار بالا همواره به عنوان اصلیترین مشکلات بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال شناخته میشوند. جالب است بدانید که کارشناسان حتی در اوج محبوبیت بیت کوین نتوانستند جواب دقیقی برای چگونگی تعیین ارزش واقعی بیت کوین، ارائه دهند. آیا قیمت بیت کوین توسط افراد مشخصی تعیین میشود؟ ارزش واقعی بیت کوین چقدر است؟ جواب به این دسته از سوالات همواره برای فعالان حوزه رمز ارز چالش برانگیز به نظر میرسد.
اما میتوان گفت که قیمت بیت کوین نیز درست مثل سایر داراییها با توجه به قانون عرضه و تقاضا تعیین میشود. به طور کلی هر زمان که تعداد خریداران نسبت به فروشندگان بیشتر باشد، قیمت دارایی نیز افزایش خواهد یافت. از آنجایی که هیچ نهاد و سازمانی قیمت بیت کوین را کنترل و تعیین نمیکند، قانون عرضه و تقاضا یکی از اصلیترین فاکتورها در تعیین ارزش واقعی بیت کوین محسوب میشود.
دلیل نوسان بسیار بالا قیمت بیت کوین چیست؟
از آنجایی که کسی قادر به تعیین ارزش واقعی و پیشبینی آینده بیت کوین نیست، قیمت آن نیز همواره نوسانات بسیار بالایی را تجربه میکند. عرضه کل بیت کوین محدود به 21 میلیون واحد است. ساختار کلی پروژه موجب شده تا میزان عرضه بیت کوین روز به روز کاهش پیدا کند. ثابت نگه داشتن قیمت تنها در صورت مطابقت داشتن میزان تقاضا و نرخ تورم، امکانپذیر است.
از سوی دیگر بازار بیت کوین با صنعتهای بسیار بزرگ قابل مقایسه نیست. بازتابهای خبری بازار رمز ارزها به تنهایی میتواند قیمت بیت کوین را با افزایش یا سقوط شدید مواجه کند. برای مثال اظهار علاقهمندی تسلا در زمینه قبول کردن BTC به عنوان یک شیوه پرداختی، افزایش قابل توجه قیمت بیت کوین را به همراه داشت.
مشابه آن اگر خبری در زمینه متوقف شدن بلاک چین بیت کوین منتشر شود، قطعا قیمت و حجم معاملات این رمز ارز با افت شدید مواجه خواهند شد. اما با توجه به نوسانات بسیار بالای ارزهای دیجیتال، آیا امکان صفر شدن قیمت بیت کوین وجود دارد؟
بله، احتمال بروز چنین اتفاقی وجود دارد. همانطور که میدانید قیمت بیت کوین به هیچ یک از ارزهای فیات یا سایر پولهای رایج ملی وابسته نیست. با این حساب مستعد یا به عبارتی در معرض نوسانات شدید است. اگرچه طی مدت اخیر شاهد بودیم که استیبل کوینهای الگوریتمی مانند ترا یو اس دی نیز میتوانند موجب آشفتگی و نوسان بازار ارزهای دیجیتال شوند.
با این وجود سقوط شدید قیمت و صفر شدن ارزش بیت کوین قطعا به صورت ناگهانی اتفاق نخواهد افتاد. اگر شما آگاهی و دانش کافی در این زمینه داشته باشید، میتوانید سرمایه خودتان به موقع و قبل از ریزش شدید قیمت از بازار خارج کنید. برای مثال بازارهای گاوی بسیار طولانی یکی از نشانههای بروز چنین اتفاقات فاجعه باری هستند.
مقیاس پذیری پایین شبکه بیت کوین به عنوان مشکل و چالش اصلی پروژه شناخته میشود. به طور کلی نابودی ساختار پیچیده بیت کوین، اصلا کار سادهای نیست و نمیتوان گفت که قیمت بیت کوین به صورت ناگهانی صفر خواهد شد.
اگر قیمت بیت کوین به صفر برسد چه اتفاقی میافتد؟
اگر قیمت بیت کوین به صفر برسد، قطعا قیمت سایر ارزهای دیجیتال موجود در بازار نیز تحت تاثیر این اتفاق قرار میگیرند. در چنین شرایطی کاربران با خارج کردن سرمایه خودشان از بازار، میزان ضرر احتمالی را کاهش میدهند. ریسک بروز چنین اتفاقی برای سرمایه گذاران سازمانی بسیار بیشتر است چرا که آنها معمولا مبلغ بیشتری را صرف خرید بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال کردهاند.
اما کاربرانی که طی روند صعودی (بازار گاوی) به بازار ارزهای دیجیتال ورود پیدا کردهاند، بیشترین ضرر را متحمل خواهند شد. در چنین شرایطی سرمایهگذاران با مشاهده صفر شدن قیمت بیت کوین و فروپاشی سازمانهای وابسته به ارزهای دیجیتال، امید خودشان را نسبت به آینده روشن این بازار از دست خواهند داد.
در واقع بسیاری از سازمانهای فعال در این حوزه مانند بایننس و کوین بیس هنوز در حال توسعه هستند. بخش بزرگی از توسعه و گسترش خدمات پلتفرمهای فعال در حوزه ارز دیجیتال به کمک سرمایه کاربران امکانپذیر شده است.
بنابراین در صورت صفر شدن قیمت بیت کوین، افراد تحت هیچ شرایطی سرمایه خودشان را صرف خرید و مشارکت در پروژههای ارز دیجیتال نمیکنند. در نتیجه تمام این اتفاقات روند توسعه و گسترش سازمانها به کلی متوقف خواهد شد. تاثیر صفر شدن قیمت بیت کوین در سایر سیستمهای مالی نیز مشهود خواهد بود.
به طور خلاصه اگر قیمت بیت کوین به صفر برسد، تمام معاملهگران، سرمایهگذاران سازمانی، سایر پروژهها رمز ارزی، شرکتهای خصوصی ارز دیجیتال و سازمانهای مالی تحت تاثیر قرار میگیرند.
سخن پایانی
با توجه به تمام نکاتی که گفته شد، شما با افزایش میزان آگاهی خودتان نسبت به عوامل تاثیر گذار بر قیمت بیت کوین میتوانید بهترین نقاط ورود و خروج به بازار ارزهای دیجیتال شناسایی کنید. به طور کلی کاربرانی که ساختار و روند کلی بازارهای مالی آشنا هستند، عملکرد بهتری در بازار ارزهای دیجیتال از خود نشان میدهند.
ساختار نوین رمز ارز پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. بسیاری از کاربران به دلیل عدم آشنایی و دانش کافی سرمایه خودشان را در بازار ارزهای دیجیتال از دست میدهند. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای به حداقل رساندن ضررهای احتمالی قبل از هر گونه اقدام جدی در زمینه خرید بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال تمام جوانب را در نظر بگیرید.
آیا بیت کوین گزینه خوبی برای سرمایه گذاری است؟
بیت کوین به عنوان یک دارایی طی چند سال اخیر، نوسانات شدید و قابل توجهی را تجربه کرده است. بنابراین بهتر است که پیش از هر چیز نسبت به شرایط و اهداف خود از سرمایهگذاری آگاهی کامل داشته باشید.
آیا بیت کوین قانونی است؟
بیت کوین در بیشتر کشورها به عنوان یک وجه شناخته میشود، اما استفاده از رمز ارز BTC فقط در تعداد اندکی از آنها قانونی است. برای مثال کشورهای چین، الجزایر، بنگلادش، مصر، عراق، مراکش، نپال، قطر و تونس انجام هر گونه تراکنش یا معامله با بیت کوین را غیر قانونی اعلام کردند.
سقف تاریخی قیمت بیت کوین چه قدر بوده است؟
آخرین سقف تاریخی قیمت بیت کوین 68,990.90 دلار بوده است. این سقف قیمت در ماه نوامبر 2021 به ثبت رسید.
چطور میتوانم به قیمت لحظهای بیت کوین دسترسی پیدا کنم؟
قیمت لحظهای بیت کوین از طریق وبسایتها و صرافیهای ارز دیجیتال در دسترس عموم مردم قرار میگیرد. سایت کوین مارکت کپ (Coinmarketcap.com) یکی محبوبترین پلتفرمها برای دسترسی به قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال است. البته برخی از کاربران نیز قیمت بیت کوین را از طریق حساب کاربری خود در صرافی رمز ارز یا کیف پول مورد بررسی قرار میدهند.