آشنایی با انواع دستگاه ماینر

آشنایی با انواع دستگاه ماینر

با توجه به تعدد روش‌های کسب درآمد از بازار ارز دیجیتال، افراد زیادی به فعالیت در این حوزه علاقه‌مند شده‌اند. استخراج با دستگاه ماینر هم یکی از روش‌ها محبوب بین سرمایه‌گذاران بازار ارز دیجیتال است. در این مقاله شما را با انواع دستگاه ماینر آشنا می‌کنیم. علاوه بر آن مباحثی مانند استخراج ارز دیجیتال (ماینینگ) و ساختار و عملکرد دستگاه ماینر را با جزئیات بیشتر مورد بررسی قرار می‌دهیم؛ در ادامه با هشبان همراه باشید.

آشنایی با مفهوم استخراج ارز دیجیتال (ماینینگ)

اگر با بیت کوین آشنایی داشته باشید؛ می‌دانید که این دارایی دیجیتال برای اولین بار، شخص ثالث را حذف کرد و توانست یک سیستم پرداخت کاملا غیر متمرکز ایجاد کند. راهکار جایگزین بیت کوین برای نظارت و مدیریت تراکنش‌های کاربران، استخراج بود. به بیان دیگر، حفظ امنیت و مدیریت غیر متمرکز شبکه بیت کوین به واسطه انجام فرآیند استخراج، امکان‌پذیر شده است.

در حالت کلی، استخراج ارز دیجیتال به فرآیندی اشاره دارد که در طی آن تراکنش‌های کاربران اعتبارسنجی شده و در بستر بلاک چین به ثبت می‌رسند. اما استخراج دقیقا به چه صورت انجام می‌شود؟ در واقع شما با استفاده از تجهیزات سخت افزاری به نام ماینر در این فرآیند مشارکت داشته و ارز دیجیتال استخراج می‌کنید.

افراد علاقه‌مند به صنعت ماینینگ با استفاده از توان پردازشی (هش ریت) دستگاه ماینر، سعی دارند معادلات پیچیده بلاک چین را در سریع‌ترین زمان ممکن حل کنند. هر چه قدرت یا همان هش ریت ماینر بیشتر باشد؛ سریع‌تر به جواب درست معادله می‌رسد. با حل شدن معادله مورد نظر، تعدادی از تراکنش‌های کاربران در شبکه ثبت شده و بلاک جدیدی به بلاک چین اضافه می‌شود.

شبکه برای تشویق افراد به مشارکت در فرآیند استخراج، مقدار مشخصی بیت کوین به حساب فردی که پیش از سایر ماینرها به جواب درست رسیده باشد، منتقل می‌کند. شفافیت بلاک چین به قدری بالا است که کاربران به تاریخچه تمام تراکنش‌ها دسترسی دارند. بلاک چین هر بار با اضافه شدن بلاک جدید، آپدیت می‌شود. تجهیزات سخت افزاری مورد نیاز برای استخراج یا همان ماینرها انواع مختلفی دارند.

دستگاه ماینر چیست؟

همانطور که پیش‌تر هم اشاره شد، دستگاه ماینر از جمله تجهیزات سخت افزاری لازم برای مشارکت در فرآیند استخراج ارز دیجیتال است. کلمه «Mine» در زبان انگلیسی «استخراج» معنی می‌شود. ارزهای دیجیتال در نتیجه به‌کارگیری و استفاده از توان پردازشی دستگاه‌های ماینر به دست می‌آیند. دستیابی به دارایی‌های دیجیتال با ارزش در نتیجه مشارکت ماینرها، دلیل اصلی انتخاب نام استخراج برای این فرآیند بوده است.

صنعت استخراج ارز دیجیتال هم‌زمان با پیدایش بیت کوین به جوامع جهانی معرفی شد. عوامل متعددی از جمله استقبال بی‌سابقه سرمایه‌گذاران و افزایش سختی شبکه، تحولات بزرگی در صنعت ماینینگ به وجود آورده‌اند. همین موضوع موجب شکل‌گیری انواع دستگاه ماینر شد.

انواع دستگاه ماینر

همانطور که در بخش قبل گفته شد، استخراج بیت کوین طی سال‌های گذشته متحمل تغییراتی شده است. به عنوان مثال در سال‌های ابتدایی معرفی BTC، کاربران می‌توانستند با استفاده از توان پردازشی کامپیوتر شخصی خود بیت کوین استخراج کنند.

پردازنده مرکزی (CPU)

در ابتدای معرفی صنعت استخراج ماینرها با پردازنده‌ مرکزی کامپیوتر شخصی خود در فرآیند استخراج بیت کوین مشارکت داشتند. اما در حال حاضر رقابت بین ماینرها به قدری بالا است که شما به هیچ وجه نمی‌توانید با قدرت پردازشی CPU، بیت کوین استخراج کنید.

البته بیت کوین تنها ارز دیجیتال قابل استخراج موجود در بازار نیست. پروژه‌های دیگر هم برای مدیریت شبکه و تراکنش‌های کاربران، الگوریتم بیت کوین یعنی SHA-256 را به‌کار گرفته‌اند؛ به عنوان مثال می‌توان به دوج کوین، مونرو و لایت کوین اشاره کرد. قطعا تعدادی از این ارزهای دیجیتال هنوز محبوبیت چندانی در بین سرمایه‌گذاران ندارند. بنابراین شاید استخراج این دسته از رمز ارزها همچنان با استفاده از پردازنده مرکزی، امکان‌پذیر باشد.

خواندن
آموزش مدیریت و نظارت ماینرها با APMiner Tool

البته ناگفته نماند که تمام این پروژه‌ها ارزش سرمایه‌گذاری ندارند. بنابراین پیش از انتخاب ارز دیجیتال مورد نظر خود برای استخراج حتما تحقیقات لازم درباره زیرساخت و هدف پروژه را انجام دهید. پروژه مورد نظر برای رفع چه مشکل و چالشی در بازار ارز دیجیتال به وجود آمده است؟ بعد با در نظر گرفتن این موارد پیش‌بینی کنید که آیا رمز ارز انتخابی، جایگاهی در آینده بازار خواهد داشت؟

مزایای پردازنده مرکزی

  • دسترسی و استفاده آسان
  • کاهش مصرف برق و گرمای تولیدی
  • استخراج طیف گسترده‌‌ای از ارزهای دیجیتال

معایب پردازنده مرکزی

  • ارائه هش ریت پایین
  • سودآوری کم
  • منسوخ شدن ماینر با افزایش میزان سختی شبکه

کارت گرافیک (GPU)

با افزایش میزان سختی شبکه بیت کوین، ماینرها تجهیزات پیشرفته‌تری برای استخراج بلاک‌ها نیاز داشتند. قدرت پردازشی بیشتر کارت‌های گرافیکی باعث ارائه عملکرد بهتر این تجهیزات در فرآیند استخراج شده است.  همین موضوع باعث شده کارت گرافیک سودآوری بیشتری برای استخراج کنندگان به همراه داشته باشد. البته مصرف برق GPU به نسبت بیشتر است.

mining rig min - آشنایی با انواع دستگاه ماینر

مزایای کارت گرافیک

  • ارائه هش ریت بالاتر
  • استخراج طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال
  • ارائه هم زمان چندین کاربرد به غیر از استخراج

معایب کارت گرافیک

  • افزایش مصرف برق و گرمای تولیدی
  • قیمت بالاتر
  • منسوخ شدن ماینر با افزایش میزان سختی شبکه

مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر (FPGA)

مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر یا (Filed Programmaable gate array)، مدار الکترونیکی است که می‌توان آن را برای اجرای عملیات منطقی خاص برنامه‌ریزی کرد. بنابراین یک ماینر FPGA می‌تواند برای استخراج یک کوین خاص برنامه ریزی شود. و در صورت نیاز می توان آن را برای استخراج ارز دیجیتال متفاوت با الگوریتم استخراج دیگری برنامه ریزی کرد. با این حال، برنامه نویسی و پیکربندی FPGA نیاز به آموزش خاصی دارد و کار کردن با آن بسیار سخت تر از دیگر انواع ماینرها است.

اسیک ماینر (ASIC)

اسیک ماینر به صورت اختصاصی برای استخراج ارزهای دیجیتال طراحی و ساخته شده است. همین موضوع موجب شده اسیک ماینر در فرآیند استخراج عملکرد قابل قبولی داشته باشد. با توجه به شرایط کنونی شبکه بیت کوین، اسیک ماینر بهترین و سودآورترین گزینه برای استخراج است.

asic miner min 1 - آشنایی با انواع دستگاه ماینر

مدار مجتمع با کاربرد خاص یا (Application Specific Integrated Circuits)، یک تراشه الکترونیکی است که وظیفه خاصی را انجام می دهد. ماینرهای ASIC ، دستگاه های کامپیوتری هستند که به طور خاص برای استخراج ارزهای دیجیتال با استفاده از این تراشه ها طراحی شده اند. ماینرهای ASIC برای استخراج یک ارز دیجیتال خاص ساخته شده اند. به عنوان مثال، یک ماینر بیت کوین ASIC برای کار با الگوریتم استخراج بیت کوین  SHA-256 بهینه شده است.

توسعه و ساخت ماینرهای ASIC گران است. با این حال، آنها می توانند سریعتر از رایانه های معمولی مجهز به CPU یا GPU استخراج کنند. دستگاه ماینر ASIC در حال حاضر بهترین دستگاه استخراج بیت کوین است. بازدهی این دستگاه نسبت به سایر تجهیزات ماینینگ بسیار بیشتر است، چرا که ماینر ASIC بانکی از ریزپردازنده ها با سیستم خنک کننده است. و قابلیت خنک کنندگی و پایین آوردن دما تاثیر به سزایی در افزایش طول عمر ماینرها دارد.

برندهای ماینر ای سیک (ASIC)

انتخاب و خرید یک دستگاه الکترونیکی همیشه سخت بوده است. خرید یک دستگاه ماینر، از آن جایی که به دنبال کسب درآمد از آن هستیم، دو چندان سخت است. ما 6 شرکت برتر تولید کننده دستگاه ای سیک ماینر را به شما معرفی می کنیم:

  • بیت مین (Bitmain)
  • واتس ماینر(Whatsminer)
  • بیتفری (Bitfury)
  • اینوسیلیکون (Innosilicon)
  • کنان (Canaan)
  • دایون ماینر (Dayun Miner)

اگر به فکر خریدن دستگاه ماینر ای سیک و کسب درآمد از استخراج بیت کوین برای خودتان هستید حتما خواندن مقاله معرفی و بررسی 6 مورد از بهترین  مدل دستگاه‌ ماینر را از دست ندهید.

خواندن
راهنمای تعمیر S19 به صورت تخصصی

مزایای اسیک ماینر

  • ارائه هش ریت قابل قبول
  • مصرف بهینه برق در مقایسه با کارت گرافیک
  • سودآوری بیشتر

معایب اسیک ماینر

  • قیمت بالای دستگاه
  • امکان استخراج نوع خاصی از ارز دیجیتال
  • احتمال منسوخ شدن ماینر با افزایش روز افزون سختی شبکه

تفاوت دستگاه های استخراج ASIC و FPGA

استخراج با ASIC یک روش ثابت شده است و در حال حاضر در استخراج بیتکوین به خوبی کار می کند. از سوی دیگر، استخراج FPGA به عنوان یک تکنیک جدید، کارآمد و مقرون به صرفه معرفی شده است. اما چرا در حال حاضر ما نام ماینرهای ای سیک را بیشتر از FPGA می شنویم. بیشترین دلایلی که برای محبوبیت ایسیک ماینرها مطرح می شود: کاربر پسند بودن، کاربری اختصاصی بیت کوین، کم مصرف تر بودن و قیمت مناسب است. اگر از تفاوت های این دو دستگاه استخراج که از جدیدترین انواع دستگاه ماینر هستند،می خواهید بیشتر بدانید: مقاله تفاوت دستگاه ماینر ASIC و FPGA را مطالعه کنید.

راهنمای خرید دستگاه ماینر

بسیاری از ماینرها با ساختار کلی و عملکرد دستگاه ماینر آشنا نیستند؛ همین موضوع آن‌ها را هنگام انتخاب ماینر با چالش مواجه می‌کند. مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار در عملکرد کلی ماینر عبارتند از:

  • هش ریت
  • میزان مصرف برق
  • قیمت دستگاه
  • شرکت تولید کننده
  • سازگاری با نرم افزار استخراج

هش ریت

هش ریت، میزان قدرت پردازشی دستگاه ماینر را مشخص می‌کند. به بیان دیگر هش ریت، تعداد محاسبات انجام شده ماینر در یک ثانیه را نشان می‌دهد. بنابراین هر چه هش ریت دستگاه ماینر بالاتر باشد؛ میزان سودآوری آن هم بیشتر است.

میزان مصرف برق

مصرف برق دستگاه ماینر طی فرآیند استخراج، بسیار بالا است. بنابراین حتما پیش از انتخاب و خرید ماینر، هزینه‌های ناشی از مصرف برق آن را محسابه کنید. در برخی موارد هزینه مصرف برق ماینر از سود دریافتی استخراج کنندگان بیشتر است.

قیمت دستگاه

قیمت هر دستگاه ماینر با توجه به فاکتورهای مختلف مانند هش ریت، برق مصرفی و شرکت تولید کننده متفاوت است. بازه زمانی لازم برای بازگشت سرمایه اولیه را با در نظر گرفتن هش ریت و میزان برق مصرفی دستگاه، محاسبه کنید. بعد می‌توانید نتیجه‌گیری کنید که آیا سرمایه‌‌گذاری در صنعت ماینینگ و خرید دستگاه ماینر مورد نظر به صرفه است یا خیر.

شرکت تولید کننده

تعدادی از برندها و مدل‌های دستگاه ماینر، عملکرد قابل قبولی در فرآیند استخراج ارز دیجیتال ندارند. به عنوان مثال خرابی زود هنگام دستگاه ماینر، ضررهای قابل توجهی برای استخراج کنندگان به همراه دارد. بنابراین بهتر است با انتخاب بهترین و قابل اعتمادترین دستگاه ماینر، احتمال بروز مشکلات این چنینی را به حداقل میزان ممکن برسانید. انجام تحقیقات و بررسی نظر کاربران درباره دستگاه ماینر می‌تواند کمک کننده باشد.

سازگاری با نرم افزار استخراج

دستگاه ماینر باید با نرم افزار استخراج مورد نظر شما سازگاری داشته باشد. برخی از نرم افزارهای استخراج تنها با تعداد مشخصی از دستگاه‌های ماینر سازگاری دارند. بنابراین حتما پیش از انتخاب ماینر درباره نرم افزارهای استخراج تحت پوشش آن، تحقیق کنید.

در نهایت با در نظر گرفتن تمام مواردی که گفته شد؛ می‌توانید بهترین دستگاه ماینر را با توجه به اولویت‌های شخصی خود انتخاب کنید.

سخن آخر

همانطور که احتمالا متوجه شده اید، روش های مختلفی برای استخراج ارز دیجیتال وجود دارد. مواردی که در بالا بین شد، اصلی ترین روش های استخراج رمزارز هستند و ما سعی کردیم انواع دستگاه ماینر را به شما معرفی کنیم. مناسب ترین روش برای شما در استخراج ارز دیجیتال، کاملا به آنچه می خواهید و نوع منابعی که دارید بستگی دارد. بنابراین با دقت انتخاب کنید! اگر تصمیم به ماینینگ دارید، پیشنهاد می کنم مطالب وبلاگ هشبان را برای مطمئن تر قدم گذاشتن در این مسیر دنبال کنید.

 Bitmain Antminer

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
پست قبلی
پست جدیدتر

نظر بدهید

تماس با تعمیرکار