ماینینگ با کارت گرافیک؛ ارزهای قابل استخراج با کارت گرافیک کدامند؟

استخراج ارز دیجیتال با کارت گرافیک

اگر از علاقه‌مندان یا فعالان صنعت ماینینگ باشید، قطعا می‌دانید در شرایط کنونی اسیک ماینر‌ها قدرتمندترین سخت افزار برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند. اما آیا ماینینگ رمز ارز و کسب سود با استفاده از ماینرهای نسل قبل یعنی کارت‌های گرافیکی همچنان امکان‌پذیر است؟ در ادامه علاوه بر مرور تاریخچه سخت افزارهای ماینینگ، نحوه استخراج رمز ارز با کارت گرافیک را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم و در نهایت بهترین گزینه‌ها را برای استخراج با کارت گرافیک (GPU Mining) به شما معرفی می‌کنیم؛ با مجله تخصصی هشبان همراه باشید.

تاریخچه سخت افزار های استخراج

بعد از عرضه اولین ارز دیجیتال یعنی بیت کوین در سال 2009، مفهوم استخراج رمز ارز نیز به جوامع جهانی معرفی شد. با توجه به ساختار غیر متمرکز این پروژه، فعالیت کاربران در شبکه توسط هیچ شخص یا نهادی کنترل نمی‌شود. در چنین سیستمی ماینرها وظیفه اعتبارسنجی تراکنش‌های کاربران طی فرآیند استخراج ارز دیجیتال را بر عهده دارند.

ساتوشی ناکاماتو به عنوان خالق بیت کوین، راهکار خلاقانه‌ای را برای مدیریت غیر متمرکز شبکه به کار گرفت. در این روش افرادی که در فرآیند استخراج بیت کوین، تایید اعتبار و ثبت تراکنش‌ها در بلاک چین مشارکت داشته باشند، تعداد مشخصی از رمز ارز BTC را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند.

در ابتدای مسیر که این دارایی دیجیتال محبوبیت چندانی در بین مردم نداشت و افراد تمایلی به مشارکت در فرآیند استخراج و دریافت بیت کوین نداشتند. با این حساب رقابتی بین ماینرهای فعال شبکه وجود نداشت و مشارکت در این فرآیند با استفاده از تجهیزات سخت افزاری معمولی مانند کامپیوترهای شخصی نیز امکان‌پذیر بود. سخت افزارهای استخراج رمز ارز طی سال‌های گذشته، دستخوش تغییرات و پیشرفت‌های زیادی بوده‌اند. برای بررسی جزئیات بیشتر از تاریخچه دستگاه‌های ماینر در ادامه ما را همراهی کنید.

استخراج با پردازنده مرکزی (Central Processing Unit – CPU)

در روزهای ابتدایی پیدایش ارزهای دیجیتال کابران به راحتی می‌توانستند به کمک پردازنده‌های مرکزی کامپیوتر شخصی خود، بیت کوین استخراج کنند. این شرایط به مرور با محبوبیت بیشتر بیت کوین در جوامع جهانی، استقبال بی‌سابقه سرمایه‌گذاران برای فعالیت در این حوزه و افزایش رقابت ماینرها به کلی تغییر کرد. به بیان ساده‌تر افراد برای استخراج موفق بیت کوین و ثبت تراکنش‌ها در بلاک چین قدرت پردازشی بیشتری احتیاج داشتند. شما همچنان می‌توانید با استفاده از پردازنده‌های مرکزی در فرآیند ماینینگ مشارکت داشته باشید؛ اما احتمال استخراج موفق، تقریبا صفر است.

استخراج با کارت گرافیک (Graphic Processing Unit – GPU)

کارت گرافیکی یا GPU از واحد‌های پردازشگر گرافیکی تشکیل شده است. در واقع این واحدهای پردازشی مدارهای الکترونیکی به کار رفته در کامپیوترها را شامل می‌شوند. همین ساختار، کارت‌های گرافیکی را در مقایسه با CPU به گزینه‌ای بهینه، کارآمد و قدرتمندتر تبدیل کرده است. کاربرد اصلی GPU پردازش تصاویر است؛ اما بسیاری از فعالان حوزه استخراج رمز ارز، قدرت پردازشی کارت‌های گرافیکی را برای حل معادلات ریاضی شبکه‌های بلاک چینی و کسب درآمد به کار می‌گیرند. طبق محاسبات انجام شده، توان پردازش کارت‌های گرافیکی 6 برابر بیشتر از پردازنده‌های مرکزی است. در واقع CPU به تنهایی قادر به ارائه عملکرد مشابه با کارت‌های گرافیکی نیست.

یکی از قابلیت‌های کاربردی کارت‌های گرافیکی تحت پوشش قرار دادن انواع الگوریتم‌های اجماع است؛ به بیان ساده‌تر GPU برای ماین تمام ارزهای دیجیتال قابل استخراج به کار گرفته می‌شود. بنابراین شما می‌توانید با GPU طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال‌ را ماین کنید. همین موضوع باعث شده تا استخراج کنندگانی که از کارت‌های گرافیکی استفاده می‌کنند، گزینه‌های متنوع و بیشتری برای سرمایه‌گذاری داشته باشند.

کارت گرافیک

در حال حاضر شرکت‌های Nvidia و AMD به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کارت‌های گرافیکی شناخته می‌شوند. بسیاری از سرمایه‌گذاران تازه وارد به دلیل قیمت کمتر GPU در مقایسه با سایر ماینرهای تخصصی موجود در بازار، کارت‌های گرافیکی را برای استخراج رمز ارزها و کسب درآمد در این حوزه انتخاب می‌کنند. اگر سرمایه اولیه قابل توجهی برای شروع فعالیت در صنعت ماینینگ ندارید؛ کارت‌های گرافیک می‌توانند گزینه مناسبی برای شما باشند.

استخراج با مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر (FPGA)

همانطور که پیش‌تر هم گفته شد با استقبال بیشتر کاربران و افزایش رقابت بین استخراج کنندگان، سرمایه‌گذاران همواره به دنبال استفاده از تجهیزات پیشرفته‌تر هستند. در نتیجه همین جریان، مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر بعد از کارت‌ گرافیک به افراد فعال در صنعت ماینینگ معرفی شد.

ماینر FPGA یک مدار قابل برنامه‌ریزی است؛ به بیان ساده‌تر شما با اعمال تنظیمات تخصصی در این تجهیزات می‌توانید ارزهای دیجیتال دارای الگوریتم اجماع یکسان را استخراج کنید. برای درک بهتر، فرض کنید ماینر FPGA را برای ماین ارزهای دیجیتال دارای الگوریتم SHA-256 تنظیم کرده‌اید؛ تنظیم مجدد دستگاه استخراج رمز ارزهای دارای الگوریتم اجماع متفاوت مانند Ethash را برای شما امکان‌پذیر می‌کند. البته این نکته را نیز در نظر بگیرید که داشتن دانش تخصصی مربوط به اعمال این قبیل تنظیمات و برنامه‌ریزی ماینرهای FPGA الزامی است.

خواندن
معرفی ارز دیجیتال کاسپا (Kaspa)

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع الگوریتم اجماع در بلاک چین


استخراج با اسیک ماینر (Application Specific Integrated Circuit – ASIC)

اسیک ماینر در حال حاضر پیشرفته‌ترین و قدرتمند‌ترین دستگاه ماینر موجود در بازار است. این تجهیزات الکترونیکی به صورت انحصاری برای استخراج نوع خاصی از رمز ارز طراحی و ساخته می‌شوند. به بیان ساده‌تر توسعه‌دهندگان اسیک ماینر بیت کوین، مدارهای دستگاه را با توجه به الگوریتم اجماع PoW بهینه‌سازی کرده‌اند. همین موضوع به تنهایی کارایی و ارتقاء عملکرد اسیک ماینر را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر قرار داده است.

البته برخی کارشناسان محدود بودن تعداد ارزهای دیجیتال قابل استخراج با ASIC را یکی از ضعف‌های سیستمی و ساختاری این نوع ماینر می‌دانند. قیمت بسیار بالای اسیک ماینرها موجب شده تا بسیاری از افراد علاقه‌مند به فعالیت در صنعت ماینینگ، سرمایه اولیه لازم برای خرید ماینر ASIC را نداشته باشند.

از سال 2009 که از بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال رونمایی شد، سخت افزار های استخراج ارزهای دیجیتال دستخوش تغییرات و پیشرفت های زیادی بوده اند. در ابتدای پیدایش بیت کوین این ارز با استفاده از کامپیوترهای خانگی و CPU ها که توان پردازشی خیلی بالایی نداشته اند قابل استخراج بودند؛ اما با افزایش تعداد ماینرها، سختی شبکه افزایش پیدا کرد و دیگر CPU ها قدرت کافی برای ماینینگ را نداشتند. پس از CPU ها، از GPU ها یا واحدهای پردازش گرافیک برای ماینینگ استفاده شد؛ چراکه این سخت افزارها از توان پردازشی بیشتر نسبت به نسل قدیم سخت افزارهای استخراج برخوردار بودند.

هنوز هم می توان 100 ها ارز دیجیتال مبتنی بر الگوریتم های POW را به کمک کارت های گرافیک ماین کرد و امروزه بسیاری از تازه واردان به دنیای ماینینگ، کارت های گرافیک را به عنوان سخت افزار استخراج برای ورود به این بازار انتخاب می کنند.

آیا استخراج با کارت گرافیک همچنان سودآور است؟

اما آیا استخراج با کارت گرافیک همچنان سودآور است؟ اگر با ساختار پیچیده و در عین حال هوشمندانه ارزهای دیجیتال آشنایی داشته باشید، قطعا می‌دانید که عوامل متعددی میزان سودآوری و درآمد ماینرها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. با این حساب، نمی‌توان پاسخ دقیقی برای این سوال ارائه داد. در درجه اول ارز دیجیتال انتخابی خود برای استخراج با کارت گرافیک را مشخص کنید.

استخراج ارزهای دیجیتال با کارت گرافیک

به عنوان مثال استخراج رمز ارزی مثل بیت کوین با کارت گرافیک به دلیل سختی شبکه، رقابت بسیار بالا و استفاده اکثر ماینرها از تجهیزات قدرتمند (اسیک ماینر) مقرون به صرفه نیست. اما شما همچنان می‌توانید با استفاده از توان پردازشی کارت‌های گرافیکی و استخراج ارزهای دیجیتال جایگزین، کسب درآمد کنید. در ادامه تعدادی از سودآورترین ارزهای دیجیتال برای استخراج با کارت گرافیک را به شما معرفی می‌کنیم.

تعداد ماینر های GPU مورد نیاز برای استخراج ارز دیجیتال

طبق گفته کارشناسان نمی‌توان حداقلی برای تعداد ماینرهای GPU مورد نیاز برای استخراج رمز ارزها تعیین کرد؛ چرا که مشارکت در فرآیند ماینینگ حتی با استفاده از یک کارت گرافیکی نیز امکان‌پذیر است. اما پیشنهاد ما برای افرادی که قصد فعالیت جدی در صنعت ماینینگ را دارند، تهیه یک ریگ متشکل از 6 کارت گرافیک است.

برترین ارز های دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک در سال 2022

حالا که با فرآیند استخراج رمز ارز و کاربرد دستگاه‌های ماینر GPU آشنا هستید، در این بخش به معرفی تعدادی از برترین ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک می‌پردازیم. پیش از هر چیز این نکته را در نظر بگیرید که احتمال تغییر شرایط به دلیل نوسانات بسیار بالای بازار وجود دارد. اما با توجه به شرایط کنونی و نظر کارشناسان فعال در این حوزه، سودآورترین رمز ارزها برای استخراج با کارت گرافیکی عبارتند از:

بیت کوین گلد (Bitcoin Gold)

ارز دیجیتال بیت کوین گلد با نماد اختصاری BTG یکی از فورک‌های شناخته شده و محبوب بیت کوین است. توسعه این پروژه از ابتدای مسیر با هدف غیر متمرکزسازی بیت کوین آغاز شد. توسعه‌دهندگان بیت کوین گلد معتقدند که ظهور اسیک ماینرها، متمرکزسازی صنعت ماینینگ را با خود به همراه داشته است. به بیان ساده‌تر عده‌ مشخصی از افراد به راحتی می‌توانند روند قیمت بیت کوین را مطابق میل شخصی خود تغییر دهند.

در حقیقت چنین ساختاری با هدف اصلی بیت کوین یعنی تمرکز زدایی در تضاد است. با توجه به رویکرد متفاوت بنیان‌گذاران این پروژه، بیت کوین گلد ساختار منحصربه‌فردی دارد. در واقع BTG در لیست رمز ارزهای مقاوم در برابر اسیک (ASIC-Resistant) قرار می‌گیرد. این دسته از دارایی‌های دیجیتال به گونه‌ای طراحی و توسعه داده می‌شوند که ماینرها نتوانند با استفاده از قدرت محاسباتی اسیک ماینر در فرآیند استخراج مشارکت داشته باشند.

برخی از کارشناسان با توجه به ساختار، کاربرد و حجم بالای معادلات کاربران، بیت کوین گلد را گزینه مناسبی برای استخراج با کارت گرافیک و سرمایه‌گذاری می‌دانند. این نکته را نیز در نظر بگیرید که شما در نهایت می‌توانید رمز ارزهای BTG استخراج شده را به بیت کوین، اتریوم یا تتر (دلار) تبدیل کنید.

ریون کوین (Ravencoin)

ریون کوین با نماد اختصاری RVN در دسته هارد فورک‌های بیت کوین قرار می‌گیرد. این پروژه قابلیت ایجاد توکن‌های امنیتی در شبکه بلاک چین را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. شبکه ریون کوین به کمک الگوریتم اجماع اثبات کار، کنترل و مدیریت می‌شود و درست مانند بیت کوین گلد از جمله رمز ارزهای مقاوم در برابر اسیک است.

خواندن
آشنایی با دستگاه ماینر ؛ شناخت قطعات ماینر و مکانیزم عملکرد

استخراج کنندگان به ازای استخراج هر بلاک شبکه، 5000 عدد رمز ارز RVN را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند. علاوه بر آن پروتکل به‌کار گرفته شده در این پروژه، زمان بلاک (Block Time) را تا حد قابل توجهی کاهش داده است. ارز دیجیتال RVN عموما در زمینه تعاملات درون شبکه‌ای کاربرد دارد. بنابراین شما به راحتی می‌توانید با استفاده از توان پردازشی کارت‌های گرافیکی ریون کوین را استخراج کنید.

اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic)

از آنجایی که اتریوم کلاسیک به عنوان اصلی‌ترین فورک اتریوم شناخته می‌شود؛ شباهت‌های سیستمی و ساختاری این دو پروژه کم نیستند. به عنوان مثال پروژه اتریوم کلاسیک درست مانند اتریوم، قرارداد هوشمند (Smart Contract) و برنامه غیر متمرکز (DApp) را تحت پوشش قرار می‌دهد.

اتریوم کلاسیک از جمله ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک است

طبق گفته کارشناسان استخراج اتریوم کلاسیک حتی با کارت‌های گرافیکی 3 یا 4 گیگابایتی نیز امکان‌پذیر است. علاوه بر آن استخرهای استخراج محبوب فراوانی از جمله P2Pool، 2Miners، F2Pool، Ethermine و Nanopool خدمات مربوط به ماین اتریوم کلاسیک را تحت پوشش قرار می‌دهند. ساختار هوشمندانه، محبوبیت و حجم بالای معاملات رمز ارز ETC، این پروژه را به یکی از گزینه‌های سودآور برای استخراج با کارت گرافیک تبدیل کرده است.

سایر ارز‌های دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک که سودآوری نسبتا کمتری دارند، موارد زیر را شامل می‌شوند:

  • دوج کوین (Dogecoin) با الگوریتم Scrypt
  • مونرو (Monero) با الگوریتم RandomX
  • گرین (Grin) با الگوریتم CuckatooC32
  • بیم (Beam) با الگوریتم Beam Hash III
  • زی کش (Zcash) با الگوریتم Equihash
  • لایت کوین (Litecoin) با الگوریتم Scrypt
  • هورایزن (Horizen) با الگوریتم Equihash
  • ورت کوین (Vertcoin) با الگوریتم Lyra2RE
  • کومودو (Komodo) با الگوریتم dPoW
  • فلاکس (Flux) با الگوریتم Zelhash
  • اترنیتی (Eternity) با الگوریتم Cuckoo Cycle
  • ارگو (Ergo) با الگوریتم Autolykos
  • فیرو (Firo) با الگوریتم MTP
  • آیون (Aion) با الگوریتم Equihash

تاثیرات قابل توجه آپدیت مرج اتریوم بر صنعت ماینینگ و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه رمز ارز، غیر قابل انکار است. بسیاری از استخراج کنندگان بعد از مرج اتریوم به ناچار ارزهای دیجیتال نام برده را جایگزین اتریوم کردند. فرآیند کلی مشارکت و استخراج ارزهای دیجیتال در اکثر موارد یکسان است. به بیان ساده‌تر، فرقی ندارد شما کدام ارز دیجیتال را برای استخراج و سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنید؛ چرا که روند اعمال تنظیمات، راه‌اندازی GPU، نصب و ساخت کیف پول، راه‌اندازی نرم افزار ماینینگ و اتصال آن به استخر در تمام رمز ارزها به یک شکل انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید: فورک چیست؟ آشنایی با هارد فورک و سافت فورک در بلاک چین


سایر ارز های دیجیتال قابل استخراج با GPU ؛ سودآوری کمتر

در این بخش به معرفی تعدادی از رمز ارزهای قابل استخراج با کارت گرافیک که سودآوری نسبتا کمتری دارند، می‌پردازیم. البته همانطور که پیش‌تر هم گفته شد، با توجه به ساختار پیچیده و غیر قابل پیش‌بینی بازار، نمی‌توان تصویر روشنی از آینده قیمت ارزهای دیجیتال داشت. پیشنهاد می‌کنیم پیش از انتخاب رمز ارز حتما تحقیقات لازم را انجام دهید؛ چرا که در این بین قطعا پروژه‌هایی هستند که بر خلاف سودآوری کم، ساختار، هدف و حجم معاملات خوبی داشته باشند. طبق تحقیقات صورت گرفته ارزهای دیجیتال قابل استخراج با GPU که سودآوری کمتری برای ماینرها دارند، عبارتند از:

  • بیت کوین زد (BitcoinZ) با الگوریتم ZHash
  • زانو (Zano) با الگوریتم ProPoWZ
  • کوارک چین (QuarkChain) با الگوریتم Ethash
  • کانفلاکس (Conflux) با الگوریتم Octopus
  • کانسیل (Conceal) با الگوریتم CryptoNightGPU
  • سینو ویت (Sinovate) با الگوریتم X25X

در نهایت بعد از مشخص کردن رمز ارز مورد نظر برای استخراج با کارت گرافیک می‌توانید با توجه به شرایط، نیازها و اولویت‌های شخصی خود یکی از روش‌های استخراج انفرادی یا گروهی را انتخاب کنید. منظور از استخراج گروهی پیوستن و فعالیت در استخرهای استخراج است. استخرهای استخراج بستر مورد نیاز برای فعالیت اشتراکی ماینرها را فراهم می‌کنند. نکته مثبت فعالیت اشتراکی ماینرها، شانس بیشتر آن‌ها برای استخراج موفق یک بلاک است.

البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که سود نهایی با توجه به قدرت پردازشی دستگاه‌های ماینر بین سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود. بخشی کوچکی از درآمد ماینرها نیز به عنوان کارمزد به توسعه‌دهندگان استخر استخراج تعلق می‌گیرد. استخراج انفرادی (Solo Mining) با توجه به شرایط کنونی بازار رمز ارزها و استقبال روز افزون سرمایه‌گذاران برای مشارکت در فرآیند ماینینگ، انتخابی هوشمندانه و سودآور به نظر نمی‌رسد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم پیش از انجام هر گونه اقدام جدی، تمام جوانب را با نهایت دقت بسنجید و آگاهانه در این مسیر قدم بردارید.

سخن پایانی

همانطور که گفته شد، قدرت پردازشی کارت‌های گرافیکی در زمینه استخراج رمز ارزها نیز کاربرد دارد. در این مقاله سعی داشتیم با معرفی سودآورترین و برترین ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک، اطلاعات کاربردی و مورد نیاز را به شما کاربران عزیز و افراد علاقه‌مند به فعالیت در صنعت ماینینگ ارائه دهیم.

بروز مشکل و خرابی قطعات دستگاه‌های ماینر به دلیل ساختار حساس و فعالیت شبانه روزی، کاملا طبیعی است. هشبان به عنوان اولین و مجهزترین مرکز تخصصی تعمیر دستگاه ماینر در ایران، خدمات قابل قبولی را در این زمینه به شما کاربران عزیز ارائه می‌دهد. بنابراین در صورت بروز هر گونه مشکل در GPU، می‌توانید تعمیر کارت گرافیک خود را با خیالی راحت و آسوده به مجموعه ما بسپارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
پست قبلی
پست جدیدتر

نظر بدهید

تماس با تعمیرکار