آشنایی با اصطلاحات کاربردی بازار ارز دیجیتال

اصطلاحات کاربردی بازار ارز دیجیتال

مدت زمان زیادی از معرفی و فراگیری رمز ارزها در جوامع جهانی نمی‌گذرد. همین موضوع موجب شده تا بسیاری از افراد با اصطلاحات و ساختار کلی ارزهای دیجیتال آشنایی نداشته باشند. ساختار بازار ارز دیجیتال و تکنولوژی‌های نوین به کار گرفته شده در آن نسبتا پیچیده هستند. اگر به فعالیت و کسب درآمد در بازار ارزهای دیجیتال علاقه‌مند هستید، این مقاله را از دست ندهید چرا که در ادامه شما را با تعدادی از اصطلاحات کاربردی بازار ارزهای دیجیتال آشنا می‌کنیم. این نکته را به خاطر داشته باشید که سرمایه‌گذاری در حوزه رمز ارزها بدون تحقیق و کسب اطلاعات دقیق، ضررهای قابل توجهی را برای شما به همراه دارد.

ارز دیجیتال

در سیستم مالی سنتی افراد با استفاده از  پول رایج کشور مبادلات مورد نظر خودشان را انجام می‌دهند. وجه رایج در هر کشور متفاوت است برای مثال می‌توان به ریال، دلار، پوند، یورو و روپیه اشاره کرد. شما به ازای پرداخت وجه رایج کشور از خدمات مختلف استفاده کرده و خرید مورد نظر خودتان را انجام می‌دهید. نسخه فیزیکی این دارایی به عنوان وجه نقد شناخته می‌شود. ذخیره‌سازی وجه نقد در کارت بانکی نیز امکان‌پذیر است.

ارز دیجیتال

اما ارز دیجیتال (رمز ارز یا کریپتوکارنسی) ساختار متفاوتی دارد. بدین صورت که هیچ نسخه فیزیکی برای این نوع دارایی وجود ندارد. ارز دیجیتال یک ساختار کاملا دیجیتالی دارد. واژه کریپتو در کریپتوکارنسی به اصول رمزنگاری اعمال شده در ارزهای دیجیتال اشاره دارد. در واقع ارز دیجیتال با به کارگیری هوشمندانه تکنولوژی‌های مختلف مانند بلاک چین و الگوریتم‌های اجماع، دارایی و سرمایه شما را رمزنگاری می‌کند. در این سیستم دسترسی به دارایی دیجیتال موجود در حساب کاربری تنها در صورت داشتن کلید خصوصی و کلید عمومی (Public key) امکان‌پذیر است.

ساتوشی ناکاماتو

ساتوشی ناکاماتو (Satoshi Nakamoto) نام مستعار شخص یا اشخاصی است که در فرآیند طراحی و توسعه بیت کوین نقش داشته‌اند. هیچ اطلاعات دقیقی از هویت خالق بیت کوین در دسترس نیست. البته گفته می‌شود که ساتوشی ناکاماتو حدود 1 میلیون بیت کوین در حساب کاربری خود ذخیره کرده است. بیت کوین طی سال‌های اخیر با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شد. بنابراین می‌توان گفت که ساتوشی ناکاماتو در حال حاضر یکی از ثروتمندترین افراد جهان است.


بیشتر بخوانید: بیت کوین یا طلای دیجیتال چیست؟ راهنمای جامع 2022


کلید خصوصی

کلید خصوصی (Private Key) امنیت لازم برای دارایی دیجیتال شما را تامین می‌کند. ارز‌های دیجیتال بدون نظارت سازمان‌های بانکی کنترل و مدیریت می‌شوند. در واقع بلاک چین در جایگاه سیستم مالی پروژه‌های ارز دیجیتال قرار دارد. کلید خصوصی دسترسی به دارایی دیجیتال را امکان‌پذیر می‌کند. بسیاری از کارشناسان برای درک بهتر کلید خصوصی را به رمز کارت‌های بانکی تشبیه می‌کنند. اگر شما رمز کارت بانکی خود را نداشته باشید، نمی‌توانید از دارایی موجود در حساب کاربری خود استفاده کنید.

شما بعد از خرید رمز ارز برای ذخیره دارایی دیجیتال خود در بستری امن و قابل اطمینان، یک کیف پول (والت – ولت) احتیاج دارید. کیف پول‌های عموما خدماتی را در زمینه ذخیره، دریافت و ارسال ارزهای دیجیتال به کاربران خود ارائه می‌دهند. در واقع هنگام ساخت حساب کاربری در بستر کیف پول یک کلید خصوصی به صورت خودکار برای شما ساخته می‌شود.

علاوه بر آن عبارت بازیابی (Seed Phrase) که والت در زمان افتتاح حساب در اختیار شما قرار می‌دهد، بسیار حائز اهمیت است. عبارت بازیابی کیف پول عموما 12، 16 یا 24 کلمه‌ را شامل می‌شود. شما باید کلمات عبارت بازیابی را به ترتیب جایی امن و ترجیحا خارج از کامپیوتر خود یادداشت کنید. نگهداری عبارت بازیابی در دستگاه متصل به جریان اینترنت، احتمال بروز مشکلات و حملات سایبری را افزایش می‌دهد. اگر به هر دلیلی رمز والت خود را فراموش کنید، می‌توانید با استفاده از این عبارت دارایی دیجیتال موجود در حساب کاربری خودتان را مجددا بازیابی کنید.

با توجه به توصیه کارشناسان فعال در این حوزه، دسترسی سایر افراد به عبارت بازیابی و کلید خصوصی دارایی دیجیتال موجود در حساب کاربری، تنها بعد درگذشت شما منطقی و قابل قبول به نظر می‌رسد. به بیان ساده‌تر کنترل و مدیریت دارایی دیجیتال بر عهده شخص دارنده کلید خصوصی است. با این حساب ذخیره و نگهداری کلید خصوصی در بستری امن یکی از الزامات فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال است.

برخی کاربران کم تجربه و نا آشنا با ساختار کلی بازار ارز دیجیتال، کلید خصوصی دارایی دیجیتال خودشان را در اختیار هکرها قرار می‌دهند. بسیاری از افراد طی سال‌های اخیر به دلیل بروز اشتباهات مشابه، عدم آگاهی و درک درست بازار، ضررهای جبران ناپذیری را متحمل شده‌اند. بنابراین تحت هیچ شرایطی کلید خصوصی حساب کاربری خودتان را در اختیار سایر افراد قرار ندهید.

کلید عمومی

کلید عمومی (Public key) کاربردی شبیه به شماره کارت در سیستم مالی سنتی را دارد. انتقال ارز دیجیتال به حساب کاربری افراد تنها در صورت داشتن  کلید عمومی آن‌ها امکان‌پذیر است. به بیان ساده‌تر افراد با استفاده از کلید عمومی می‌توانند به حساب کاربری شما ارز دیجیتال ارسال کنند. برای ارسال دارایی دیجیتال به یک حساب دیگر، کافیست به بخش ارسال کیف پول خود مراجعه کنید. تراکنش بعد از وارد کردن اطلاعاتی مانند کلید عمومی گیرنده (آدرس ولت) و مشخص کردن میزان ارز دیجیتال ارسالی، انجام خواهد شد.

بازار ارز دیجیتال

بازار ارز دیجیتال (Cryptocurrency Market) تمام پروژه‌هایی که در این حوزه فعالیت دارند را شامل می‌شود. جالب است بدانید که در حال حاضر بیش از 20 هزار ارز دیجیتال در بازار وجود دارد. بیت کوین به عنوان اولین و با ارزش‌ترین دارایی دیجیتال موجود در بازار شناخته می‌شود. هر پروژه ارز دیجیتالی که بعد از بیت کوین فعالیت خود را در بازار شروع کرد، اصطلاحا آلت کوین (Altcoin) نامیده می‌شود. کارشناسان معتقدند بیت کوین با ارائه روشی برای ذخیره ارزش در جایگاه اولین و محبوب‌ترین ارز دیجیتال قرار گرفته است. به بیان ساده‌تر بیت کوین در حال حاضر به عنوان یک وجه پرداختی برای خرید و استفاده از خدمات مختلف کاربرد دارد.

بازار ارز دیجیتال

با این حال بیت کوین عموما به عنوان طلای دیجیتال شناخته می‌شود. در واقع ارزشمندی طلا از محدودیت آن نشات می‌گیرد. عرضه کل بیت کوین نیز محدود به 21 میلیون توکن است. بیت کوین به صورت تدریجی و طی بازه‌های زمانی مشخص به بازار عرضه می‌شود. بدین صورت که طی هر 5 الی 10 دقیقه، 6 بیت کوین در بازار به گردش در می‌آید. طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در سال 2140 دیگر بیت کوینی برای عرضه در بازار وجود نخواهد داشت. بنابراین ساختار بیت کوین به گونه‌ای طراحی شده است که میزان عرضه بسیار کم و محدود باشد.

با توجه به قانون عرضه و تقاضا، عرضه کم همواره افزایش قیمت را با خود به همراه دارد. بیت کوین در ابتدای مسیر تنها چند دلار ارزش داشت، اما با گذشت زمان قیمت این دارایی دیجیتال به بیش از 68 هزار دلار رسید. استقبال بی‌سابقه کاربران از بازار ارزهای دیجیتال نیز یکی از عوامل دیگر افزایش قیمت بیت کوین در سال‌های گذشته بوده است. عرضه محدود و تقاضای بسیار بالای افراد برای سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال بیت کوین موجب شده تا قیمت این دارایی دیجیتال همواره در حال افزایش باشد. حتی تعدادی از تحلیل‌گران معتقدند که بیت کوین در نهایت با قیمت بیش از 1,000,000 دلار معامله خواهد شد.


بیشتر بخوانید: عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین


استخراج ارز دیجیتال

استخراج ارز دیجیتال یا ماینینگ (Mining) روشی برای محافظت از شبکه رمز ارزها است. توکن‌ها بعد از استخراج در بازار به گردش در می‌آیند. اما طی فرآیند استخراج چه اتفاقی می‌افتد؟ در حال حاضر هزاران ماینر در شبکه استخراج فعالیت دارند. تجهیزات تخصصی که به عنوان دستگاه‌های ماینر شناخته می‌شوند، طی فرآیند استخراج از قدرت محاسباتی خود برای حل معادلات پیچیده ریاضی استفاده می‌کنند. ساخت بلاک جدید و عرضه ارزهای دیجیتال هنگامی اتفاق می‌افتد که معادله ریاضی مربوط به بلاک توسط ماینر حل شود. ارزهای دیجیتالی که الگوریتم اجماع اثبات کار را در بلاک چین خود به کار گرفته‌اند، قابل استخراج هستند. استخراج یکی از دلایل اصلی حفظ امنیت در شبکه‌های بلاک چینی است.

استخراج ارز دیجیتال

قدرت هش یا هش ریت از بروز حملات سایبری و هک شدن شبکه بیت کوین جلوگیری می‌کند. در واقع هکرها برای ایجاد حملات سایبری در شبکه بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال قابل استخراج باید بیش از 50 درصد (حمله 51 درصدی) هش ریت شبکه را در اختیار داشته باشند. با توجه به ساختار کاملا غیر متمرکز و هش ریت بالای شبکه ارزهای دیجیتال محبوب بازار، دسترسی به بیش از نصف هش ریت شبکه بسیار پر هزینه و تقریبا غیر ممکن است.


بیشتر بخوانید: آموزش استخراج بیت کوین ؛ راهنمای جامع استخراج بیت کوین


بیت کوین سیزن (فصل بیت کوین)

بیت کوین سیزن (Bitcoin Season) به بازه زمانی اشاره دارد که در طی آن عملکرد بیت کوین نسبت به سایر ارزهای دیجیتال موجود در بازار بهتر است. شناسایی جریان نقدینگی در بازار ارزهای دیجیتال همواره حائز اهمیت است. در حالت کلی جریان نقدینگی سرمایه‌گذاران در قدم اول صرف خرید بیت کوین می‌شود. در مرحله بعد افراد سایر آلت کوین‌های موجود در بازار را خریداری می‌کنند. نمودارها تحلیلی موجود در وبسایت‌های مختلف شناسایی بیت کوین سیزن را بسیار راحت کرده‌اند. فصل بیت کوین فرصت بسیار خوبی برای خرید و سرمایه‌گذاری بر روی آلت کوین‌ها است. با توجه به گفته تحلیل‌گران، قیمت آلت‌ کوین‌ها بعد از بیت کوین سیزن افزایش قابل توجهی را تجربه می‌کنند.

آلت کوین سیزن (فصل آلت کوین‌ها)

بازه زمانی مشخصی که در طی آن آلت کوین‌ها عملکرد بهتری نسبت به بیت کوین دارند، آلت کوین سیزن (Altcoin Season) نام دارد. آلت کوین سیزن فرصت خوبی برای خرید و سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال بیت کوین است چرا که قیمت رمز ارز BTC معمولا بعد از این دوره افزایش می‌یابد. به بیان ساده‌تر معامله‌گران حرفه‌ای می‌توانند با در نظر گرفتن مواردی که گفته شد و شناسایی بهترین نقاط ورود و خروج در بازار ارزهای دیجیتال، سودهای قابل قبولی را به دست آورند.

بلاک چین

بلاک چین (Blockchain) نسخه دیجیتالی از تاریخچه‌ تراکنش‌های موجود در هر بلاک است و تمام بلاک‌ها در یک ساختار زنجیره‌ای به یکدیگر متصل شده‌اند. بنابراین هر بلاک تعداد مشخصی از تراکنش‌ها را شامل می‌شود. بعد از اتمام فرآیند پردازش تراکنش‌ها موجود در بلاک، بلاک جدید بعدی ساخته می‌شود. هنگامی که در حال انجام معامله‌ای در بستر شبکه هستید، اطلاعات مربوط به تراکنش شما در یکی از بلاک‌های بلاک چین به ثبت می‌رسد.

تکنولوژی بلاک چین

بنابراین بلاک چین نسخه‌ای دیجیتالی از تاریخچه تمام تراکنش‌هایی است که در بستر یک بلاک چین اختصاصی انجام شده‌اند. بیشتر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، بایننس کوین، کاردانو و سولانا بلاک چین اختصاصی خودشان را دارند. با این حساب هر یک از این بلاک چین‌ها تراکنش‌های ثبت شده در شبکه خود را ذخیره و مدیریت می‌کنند.

دفتر کل توزیع شده

تکنولوژی دفتر کل توزیع شده (Distributed Ledger Technology – DLT) یک پروتکل است. این پروتکل بستر ایمنی را برای پایگاه‌های داده دیجیتالی به وجود می‌آورد. در واقع دفتر کل توزیع شده زیرساخت لازم برای عملکرد خودکار شبکه و عدم نیاز به حضور سازمان‌های واسطه را فراهم کرده است. تکنولوژی DLT با به کارگیری علم رمزنگاری، اطلاعات دقیق مربوط به تراکنش‌های کاربران را به صورت ایمن در بستر شبکه بلاک چین ذخیره می‌کند. به بیان ساده‌تر عملکرد درست و دقیق بلاک چین به کمک تکنولوژی دفتر کل توزیع شده، قابل دستیابی است.

هشینگ

هشینگ (Hashing) یک روش رمزنگاری برای اطمینان از ثبت دقیق و امن اطلاعات است. در واقع ساختار غیر قابل تغییر بلاک چین از هشینگ نشات می‌گیرد. این روش رمزنگاری در تکنولوژی بلاک چین در زمینه حفظ امنیت شبکه و داده‌های ذخیره شده در بلاک‌ها کاربرد دارد. بلاک‌های شبکه با استفاده از تابع هش رمزنگاری می‌شوند. این تابع در فرآیند یک هش منحصربه‌فرد برای هر بلاک ایجاد می‌کند. اگر اطلاعات ذخیره شده در بلاک به هر دلیلی تغییر پیدا کند، هش بلاک مورد نظر نیز با تغییر مواجه خواهد شد. در چنین ساختاری شناسایی هر گونه تغییر و دستکاری در داده‌های بلاک چین بسیار راحت است.

گس (گس فی)

گس یا گس فی (Gas Fee)، کارمزد انجام تراکنش در شبکه‌های بلاک چین است. اگر قصد ارسال ارز دیجیتال به حساب شخص دیگری را داشته باشید، مبلغی به عنوان کارمزد از حساب شما کسر خواهد شد. بعد از مشخص و وارد کردن تعداد ارزهای دیجیتال ارسالی، مبلغ گس در بستر کیف پول به نمایش در می‌آید. جالب است بدانید که مبلغ گس فی هر لحظه، با توجه به وضعیت شبکه در حال تغییر است. هنگامی که تراکنش‌های زیادی در بستر بلاک چین در حال پردازش هستند، گس شبکه نیز افزایش می‌یابد. در برخی موارد مبلغ بسیار بالا گس فی موجب می‌شود تا انجام تراکنش در آن بازه زمانی مشخص، مقرون به صرفه نباشد.

خواندن
معرفی و بررسی دستگاه های شرکت واتس ماینر

میزان گس فی پرداختی در هر بلاک چین متفاوت است. اما گس فی به چه کسی تعلق می‌گیرد؟ کارمزد تراکنش‌ها به شخصی پرداخت می‌شود که وظیفه ساخت بلاک جدید در بلاک چین را بر عهده داشته باشد. با توجه به الگوریتم‌های اجماع متنوع به کار گرفته شده در پروژه‌های ارز دبجیتال، فرآیند ساخت بلاک در هر شبکه نیز متفاوت است. کارمزد تراکنش‌ها در بیشتر پروژه‌های ارز دیجیتال به ماینرها و ولیدیتورها تعلق می‌گیرد. ماینرها در شبکه بیت کوین وظیفه ساخت بلاک‌های جدید را بر عهده دارند. اما این ساختار در پروژه اتریوم پیاده‌سازی نشده است.

در واقع برنامه‌های غیر متمرکز پیشنهادی کاربران با استفاده از زیرساخت به وجود آمده در بستر شبکه اتریوم، ساخته می‌شوند. بسیاری از پروژه‌های ارز دیجیتال در ابتدای مسیر و قبل از ساخت بلاک چین اختصاصی خود در شبکه اتریوم راه‌اندازی شدند. همین قابلیت موجب شده تا اتریوم در جایگاه دومین ارز دیجیتال محبوب بازار قرار بگیرد. برخی کارشناسان اتریوم و بیت کوین را به دو سیستم عامل مختلف تشبیه می‌کنند که هر کدام تفاوت‌های اندکی در نحوه عملکرد و ارائه خدمات دارند.

قرارداد هوشمند

تکنولوژی قرارداد هوشمند یا اسمارت کانترکت (Smart Contract)، اولین بار توسط پروژه اتریوم به جوامع جهانی معرفی شد. می‌توان اسمارت کانترکت را نسخه دیجیتالی، قراردادهای کتبی و سنتی در نظر گرفت. قرارداد هوشمند مانند برنامه‌ای است که با توجه به استدلال و منطق خاص خود، کدنویسی می‌شود. اسمارت کانترکت امکان ساخت برنامه‌های غیر متمرکز در بستر شبکه ارزهای دیجیتال را برای کاربران به وجود آورده است.

قرارداد هوشمند

به بیان ساده‌تر اسمارت کانترکت موافقت طرفین قرارداد با یکدیگر را نشان می‌دهد و ساختار هوشمند آن باعث شده تا فرآیند بررسی و اجرای توافقات با استفاده از شبکه‌های کامپیوتری و به صورت کاملا خودکار انجام شود. قابلیت ردیابی، شفافیت و برگشت ناپذیر بودن تراکنش‌ها از جمله خدماتی هستند که بلاک چین‌های دارای قرارداد هوشمند به کاربران خود ارائه می‌دهند.

ارز فیات

در دنیای ارز دیجیتال فیات کارنسی، ارز فیات یا پول بی‌پشتوانه (Fiat Currency) به پول ملی کشورهای مختلف اشاره دارد. به بیان ساده‌تر ارز فیات برای رفع نیاز‌های روزمره افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلار، یورو و پوند از جمله ارزهای فیات هستند. بنابراین نهادهای دولتی وظیفه چاپ ارزهای فیات را بر عهده دارند.

ارز فیات

کشورها برای پول ملی پشتوانه فیزیکی در نظر نمی‌گیرند. در واقع نهادهای دولتی کشور به عنوان پشتوانه اصلی ارزهای فیات شناخته می‌شوند. بانک مرکزی کشور میزان عرضه پول ملی را کنترل و مدیریت می‌کند. با این حساب بانک‌های مرکزی نقش تعیین کننده‌ای در اقتصاد کشورها دارند. چاپ بیش از حد پول توسط بانک‌های مرکزی عموما مشکلاتی مانند تورم شدید را با خود به همراه دارد.

استیبل کوین

استیبل کوین یا ارز دیجیتال باثبات (Stablecoin) نسخه دیجیتالی ارزهای فیات است. قیمت استیبل کوین‌ به ارزهای فیات برای مثال دلار پگ می‌شود. به همین دلیل ارزش استیبل کوین همواره برابر با یک دلار آمریکا خواهد بود. در بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال، استیبل کوین‌ها غالبا به منظور انجام تبادلات مالی مورد استفاده قرار می‌گیرند.  افراد می‌توانند سود حاصل از سرمایه‌گذاری و معامله‌گری در بازار ارزهای دیجیتال را با استیبل کوین‌ها حفظ کنند.

برای درک بهتر فرض کنید از افزایش ناگهانی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال موجود در حساب کاربری خود، سود قابل توجهی به دست آورده‌اید و هموراه نوسانات شدیدی در بازار دیده می‌شود. اگر قصد حفظ سود به دست آمده را داشته باشید، کافی است دارایی دیجیتال موجود در حساب کاربری خود را به استیبل کوین تبدیل کنید. در چنین شرایطی نوسانات شدید قیمت در بازار هیچ گونه تهدیدی را برای شما به همراه نخواهند داشت.

استیبل کوین

تحلیل‌گران برای درک بهتر روند بازار، حجم معاملات استیبل کوین‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند. تتر یا همان دلار دیجیتال محبوب‌ترین استیبل کوین بین کاربران فعال در این حوزه است. افزایش حجم معاملات تتر نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران، سود قابل توجهی در جریان نوسانات اخیر بازار به دست آورده‌اند. کاربران می‌توانند با تبدیل به موقع سرمایه خود به استیبل کوین و حفظ سود به دست آمده، بعدها ارزهای دیجیتال مورد نظر خودشان را ر بازار نزولی با قیمت پایین‌تر خریداری کنند.

مارکت کپ (ارزش بازار)

منظور از مارکت کپ (Market Cap)، جمع ارزش توکن‌های در گردش یک پروژه ارز دیجیتال است. بنابراین شما با ضرب تعداد توکن‌های در گردش و قیمت لحظه‌ای رمز ارز مورد نظر می‌توانید مارکت کپ پروژه‌های ارز دیجیتال را محاسبه کنید. مارکت کپ یکی از فاکتورهای مهم و کاربردی هنگام مقایسه دو پروژه محسوب می‌شود. در واقع مارکت کپ روشی ساده برای سنجش ارزش پروژه‌های ارز دیجیتال است. وبسایت coinmarketcap.com اطلاعات دقیقی را در زمینه مارکت کپ بازار ارزهای دیجیتال ارائه می‌دهد.

حجم معاملات

حجم معامله (Volume) به مبلغ ورودی و خروجی از بازار ارزهای دیجیتال در یک بازه زمانی مشخص اشاره دارد. حجم معاملات میزان خرید و فروش ارز دیجیتال توسط سرمایه‌گذاران را نشان می‌دهد. بنابراین شاخص Volume می‌تواند به تشخیص پروژه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری کمک کند. این شاخص یکی از فاکتورهای کاربردی در تحلیل تکنیکال است. بررسی Volume، درک روند کلی و تشخیص بهترین نقاط ورود و خروج به بازار را برای تحلیل‌گران آسان‌تر می‌کند. به طور کلی حجم معاملات در بازار صعودی همواره در حال افزایش است. از سوی دیگر افزایش حجم معاملات در روند نزولی بازار، فشار فروش بالا را نشان می‌دهد.

نوسان قیمت

نوسان (Volatility) شاخصی برای سنجش میزان افزایش و کاهش قیمت یک دارایی مانند ارز دیجیتال طی بازه زمانی مشخص است. هرچه نوسان دارایی بیشتر باشد، ریسک خرید و سرمایه‌گذاری در آن نیز به همان نسبت بیشتر است. بیت کوین و سایر پروژه‌های فعال در بازار ارز دیجیتال نوسانات قیمت بسیار شدیدی را تجربه می‌کنند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم، پیش از سرمایه‌گذاری نسبت به ریسک‌های‌ فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال آگاهی کامل داشته باشید. بسیاری از کاربران به دلیل عدم شناخت ساختار و روند کلی بازار ارز دیجیتال، ضررهای غیر قابل جبرانی متحمل می‌شوند.

بنابراین فعالیت و سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال علاوه بر سودهای بالا، ضررهای قابل توجهی را نیز با خود به همراه دارد. عدم وجود سازمان‌های نظارتی و قوانین مشخص برای رمز ارزها یکی از دلایل نوسانات شدید در بازار است. با توجه به این ساختار احتمال بروز هر اتفاقی وجود دارد. همین موضوع به تنهایی نشانگر اهمیت یادگیری ساختار و شناخت بازار ارزهای دیجیتال پیش از اقدام به سرمایه‌گذاری است. اما جالب است بدانید که کارشناسان نوسان شدید قیمت را مزیت اصلی بازار ارزهای دیجیتال می‌دانند.

هودل (هولد کردن)

اصطلاح هودل یا هولد کردن (HODL) به زمانی اشاره دارد که سرمایه‌گذاران یک ارز دیجیتال را با هدف نگهداری طولانی مدت خریداری می‌کنند. بنابراین این دسته افراد تحت هر شرایطی و بدون در نظر گرفتن روند صعودی یا نزولی بازار، هولد کردن دارایی دیجیتال خریداری شده را ادامه خواهند داد. بنابراین می‌توان هولد کردن را سرمایه‌گذاری بلند مدت در نظر گرفت.

هودل (هولد کردن ارز دیجیتال)

جالب است بدانید که اکثر کاربران با هدف هولد کردن و سرمایه‌گذاری بلند مدت وارد بازار ارزهای دیجیتال می‌شوند. سرمایه‌گذاران در این روش باور دارند که ارزش دارایی دیجیتال آن‌ها در دراز مدت افزایش خواهد یافت. کارشناسان فعال در این حوزه همواره به آینده روشن ارزهای دیجیتال در جوامع جهانی امیدوار هستند. باور کاربران به افزایش قیمت ارزهای دیجیتال در آینده نیز تا حد زیادی به همین موضوع وابسته است.

ترید (معامله)

معامله یا ترید (Trade) به معنی خرید و فروش ارزهای دیجیتال طی بازه‌های زمانی کوتاه مدت است. معامله یا معامله‌گری انواع متفاوتی دارد. هنگامی که معامله‌گر تنها یک روز در پروژه‌های ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کند، استراتژی معاملات روزانه (Day Trading) را به کار گرفته است. همانطور که گفته شد، ارزهای دیجیتال همواره در طول روز نوسانات شدیدی را تجربه می‌کنند. همین موضوع موجب شده تا معامله‌گران حرفه‌ای بتوانند تنها در طی چند ساعت سود مورد نظر خودشان را از بازار رمز ارزها دریافت کنند. برای مثال ارزها دیجیتال بعد از لیست شدن در صرافی‌های محبوب و شناخته شده مانند بایننس، افزایش قیمت قابل توجهی را تجربه می‌کنند.

ترید ارز دیجیتال

معامله‌گرانی که استراتژی ترید روزانه را به کار می‌گیرند، عموما با توجه به اخبار داغ بازار ارزهای دیجیتال معاملات خود را مدیریت می‌کنند. البته برخی کاربران معامله خود را طی چند هفته یا حتی یک ماه باز نگه می‌دارند. نوسان‌گیری یا سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) نیز به عنوان یکی از استراتژی‌های معامله‌گری شناخته می‌شود. در این روش معاملاتی تریدر ارز دیجیتالی را در قیمت پایین خریداری می‌کند و هنگام افزایش قیمت آن را می‌فروشد.

مبلغی طی این فرآیند به عنوان سود به سرمایه اولیه معامله‌گر اضافه می‌شود. تریدر در این روش معاملاتی صبر می‌کند تا قیمت رمز ارز دوباره کاهش یابد. معامله‌گر هنگام کاهش قیمت، سرمایه اولیه و سود حاصل از معامله خود را باری دیگر صرف خرید رمز ارز مورد نظر خود می‌کند. بنابراین در استراتژی سوئینگ تریدینگ تعداد یا به عبارتی میزان دارایی دیجیتال موجود در حساب معامله‌گر همواره در حال افزایش است.

تحلیل تکنیکال

فرآیند مطالعه و بررسی الگوهای قیمتی نمودارها به عنوان تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) شناخته می‌شود. افراد علاقه‌مند به مطالعه روند قیمت با استفاده از چارت و نمودار در این حوزه فعالیت دارند. در واقع تحلیل تکنیکال پیش‌بینی روند قیمت در آینده را برای کارشناسان آسان‌تر می‌کند. به بیان ساده‌تر تریدرها با بررسی فاکتورهای مختلف و استفاده از تحلیل تکنیکال به عنوان ابزار اصلی خود، آینده احتمالی بازار ارز دیجیتال را پیش‌بینی می‌کنند.

تحلیل تکنیکال در بازار ارز دیجیتال

سطوح حمایت و مقاومت

سطوح حمایت و مقاوت (Support and Resistance) دو مفهوم اصلی و کاربردی در تحلیل تکنیکال هستند. سطوح حمایت عموما از ادامه‌دار شدن روند نزولی قیمت جلوگیری می‌کنند. سطوح مقاومت در سوی دیگر قرار دارند. فرض کنید روند قیمت یک دارایی دیجیتال همواره در حال افزایش است. روند صعودی قیمت هنگام برخورد با سطح مقاومت متوقف می‌شود. به عبارتی دیگر سطوح حمایت و مقاومت به ترتیب از کاهش و افزایش بیشتر قیمت جلوگیری می‌کنند. شما به راحتی می‌توانید با استفاده از خط روند و میانگین متحرک، سطوح حمایت و مقاومت را در نمودار قیمت ارزهای دیجیتال شناسایی کنید.

سطوح حمایت و مقاومت

تحلیل فاندامنتال (تحلیل بنیادی)

تحلیل فاندامتال (Fundamental Analysis) به فرآیندی اشاره دارد که کاربران در طی آن نتیجه‌گیری می‌کنند که آیا یک پروژه ارز دیجیتال ارزش سرمایه‌گذاری دارد یا خیر. همانطور که می‌دانید پروژه‌های متعددی در بازار رمز ارزها مشغول فعالیت هستند. همین موضوع نتیجه‌گیری و انتخاب بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری را سخت کرده است. کاربران باید قبل از خرید ارز دیجیتال، مزایا و معایب پروژه مورد نظر خود را با دقت مورد بررسی قرار دهند.

چه کسانی در حال توسعه ارز دیجیتال هستند؟ هدف اصلی و نقشه راه پروژه چیست؟ قابلیت‌های این پروژه در چه زمینه‌ای به کار گرفته می‌شوند و چه مشکلی را برطرف می‌کنند؟ آیا این ارز دیجیتال در آینده نیز کاربرد خواهد داشت؟ شما با بررسی جواب این سوال‌ها می‌توانید آینده احتمالی پروژه در بازار ارزهای دیجیتال را پیش‌بینی کنید.

توانایی رفع یکی از مشکلات مهم موجود در بازار توسط یک پروژه نشانگر فاندامتال قوی آن است. در واقع این موضوع نشان می‌دهد که تقاضا برای این ارز دیجیتال در بازار وجود دارد.  آشنایی با مفاهیم بنیادین سرمایه‌گذاری و نحوه عملکرد کلی رمز ارزها، تحلیل فاندامتال ارزهای دیجیتال را برای شما آسان‌تر می‌کند.

چرخه بازار

چرخه بازار (Market Cycle) به الگوهای صعودی و نزولی طی یک بازه زمانی مشخص اشاره دارد. به طور کلی قیمت رمز ارزها زمانی افزایش می‌یابد که تقاضای کاربران برای خرید بیشتر از میزان عرضه دارایی دیجیتال مورد نظر باشد. از سوی دیگر کاهش میزان تقاضا کاربران، الگوهای نزولی قیمت را با خود به همراه دارد. شما می‌توانید با بررسی دقیق چرخه‌های بازار، پایین‌ترین و بالاترین سطوح قیمت را شناسایی کنید. پایین‌ترین سطوح قیمت، نقاط مناسبی برای ورود به بازار محسوب می‌شوند. بالاترین سطوح قیمت نیز بهترین زمان برای خروج از بازار هستند. بازه‌ زمانی چرخه‌های بازار عموما بین 18 ماه تا دو سال است.

بازار گاوی

بازار گاوی (Bull Market) به یک بازه زمانی مشخص در بازار‌های مالی اشاره دارد که در طی آن قیمت دارایی‌ها همواره در حال افزایش است. بازار‌های گاوی عموما زمانی اتفاق می‌افتند که اکثریت کاربران و سرمایه‌گذاران به افزایش قیمت ارزهای دیجیتال در آینده امیدوار هستند. میزان تقاضای کاربران برای خرید طی این بازه زمانی بسیار بالا است. بنابراین با افزایش قابل توجه میزان تقاضا، افزایش قیمت نیز اتفاق می‌افتد.

بازار خرسی

بازار خرسی (Bear Market) نیز به یک بازه زمانی مشخص در بازار‌های مالی اشاره دارد که در طی آن قیمت دارایی‌ها همواره در حال کاهش است. قیمت ارزهای دیجیتال در بازار خرسی حداقل 20 درصد کاهش می‌یابد. سرمایه‌گذاران طی این بازه زمانی به آینده ارزهای دیجیتال در جوامع جهانی خوش‌بین نیستند و کاهش ناگهانی قیمت موجب از دست رفتن اعتماد آن‌ها نسبت به بازار می‌شود. کارشناسان و تحلیل‌گران متخصص در این حوزه بازار‌های خرسی را فرصت خوبی برای ورود و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ارز دیجیتال می‌دانند.

سرمایه‌گذاران فردی و سازمانی

سرمایه‌گذاران فردی (Retail Investor) همان کسانی هستند که در طول روز ارزهای دیجیتال مختلف را خریداری می‌کنند. بنابراین عموم مردم در دسته سرمایه‌گذاران فردی قرار می‌گیرند. اما سرمایه‌گذاران سازمانی (Institutional Investor) به بانک‌ها و شرکت‌هایی اشاره دارد که به دلیل پیش‌بینی آینده روشن برای ارزهای دیجیتال به بازار ورود پیدا کرده‌اند. خرید بیت کوین توسط سرمایه‌گذاران سازمانی مانند شرکت‌های پی پل و تسلا یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت بیت کوین طی سال‌های اخیر بوده است.

خواندن
بررسی Antminer T15

کیف پول

داشتن کیف پول یا ولت (Wallet) از جمله الزامات فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال است. ولت ذخیره‌سازی دارایی‌های دیجیتال در بستری امن را برای کاربران امکان‌پذیر می‌کند. در واقع کیف پول خدماتی را در زمینه ذخیره‌سازی، ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال به شما ارائه می‌دهد. ولت‌‌ها به دو دسته اصلی نرم‌ افزاری (گرم) و سخت افزاری (سرد) تقسیم می‌شوند.

هر یک از این محصولات با توجه به ساختاری که دارند، خدمات متفاوتی را به کاربران ارائه می‌دهند. دسترسی و استفاده از کیف پول‌های گرم به نسبت راحت‌تر است. اما این دسته از محصولات سیستم امنیتی ضعیف‌تری دارند. شما برای نصب و استفاده از خدمات کیف پول‌های نرم افزاری هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. به طور کلی استفاده از والت‌های گرم به کاربرانی پیشنهاد می‌شود که مبلغ کمی را با هدف سرمایه‌گذاری کوتاه مدت صرف خرید ارزهای دیجیتال کرده‌اند.

کیف پول ارز دیجیتال

کیف پول‌های سرد در سوی دیگر قرار دارند. والت‌های سخت افزاری امن‌ترین گزینه برای ذخیره‌سازی ارزهای دیجیتال هستند. این دسته از ولت‌ها در قالب سخت افزار طراحی و ساخته می‌شوند. بعد از انتقال دارایی دیجیتال به کیف پول سرد، هکرها نمی‌تواند با ایجاد حملات سایبری به سرمایه موجود در حساب کاربری شما دسترسی پیدا کنند.

افراد برای هک این دسته از محصولات باید به سخت افزار کیف پول دسترسی داشته باشند. اما هک کیف پول‌های نرم افزاری و دسترسی به دارایی‌های دیجیتال ذخیره شده در آن بسیار راحت‌تر است. البته خرید این محصولات برای تمام افراد مقرون به صرفه نیست. استفاده از کیف پول‌های سرد به کاربرانی پیشنهاد می‌شود که مبلغ بالایی را صرف خرید ارزهای دیجیتال و سرمایه‌گذاری در این حوزه کرده‌اند.

برخی صرافی‌ها مانند بایننس و کوین بیس، کیف پول اختصاصی خودشان را دارند. هنگامی که ارز دیجیتال را در بستر این دسته از پلتفرم‌ها خریداری می‌کنید، سیستم صرافی رمز ارز خریداری شده را به صورت خودکار به کیف پول حساب کاربری شما منتقل می‌کند. در چنین شرایطی دارایی دیجیتال در بستر سایت یک پلتفرم واسطه ذخیره می‌شود. بنابراین اگر صرافی مورد حمله سایبری هکرها قرار بگیرد، احتمال از دست رفتن دارایی دیجیتال ذخیره شده در سایت بسیار بالا است.

صرافی متمرکز

صرافی متمرکز (Centralized Exchange – CEX) پلتفرم شخص ثالث برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. بایننس، کوین بیس، بای بیت، جمینی، کراکن و کوکوین از جمله صرافی‌های متمرکز فعال در حوزه ارزهای دیجیتال هستند. این دسته از صرافی‌ها توسط یک نهاد یا به عبارتی سازمان متمرکز کنترل و مدیریت می‌شوند. در واقع حضور و نظارت یک سازمان واسطه، فرآیند ثبت تراکنش‌های خریداران و فروشندگان در شبکه را تا حدودی آسان‌تر می‌کند. خدمات تعدادی از صرافی‌های متمرکز تنها در صورت ارائه اطلاعات هویتی در دسترس شما قرار می‌گیرند. بنابراین ساختار و قوانین صرافی‌های متمرکز با یکدیگر متفاوت است. پیشنهاد می‌کنیم قبل از ثبت‌نام و انتقال دارایی به صرافی متمرکز مورد نظر خود تمام قوانین را بادقت مورد بررسی قرار دهید.

صرافی غیر متمرکز

صرافی غیر متمرکز (Decentralized Exchange – DEX) خرید و فروش ارزهای دیجیتال را در یک شبکه همتا به همتا امکان‌پذیر کرده‌ است. یونی سواپ، پنکیک سواپ، دی وای دی ایکس و کایبر از جمله صرافی‌های غیر متمرکز فعال در حوزه ارزهای دیجیتال هستند. تراکنش کاربران در بستر این دسته از پلتفرم‌ها بدون حضور و دخالت سازمان‌های واسطه در بستر شبکه به ثبت می‌رسند. در واقع قرارداد‌های هوشمند وظیفه کنترل و مدیریت تراکنش‌ها را بر عهده دارند.

صرافی‌های متمرکز با هدف ایجاد بستری کاملا غیر متمرکز و بدون نیاز به نظارت سازمان‌های واسطه طراحی و ساخته‌ شده‌اند. کنترل کلیدهای خصوصی و دارایی دیجیتال موجود در حساب در این پلتفرم‌ها بر عهده کاربران است. شما برای استفاده از خدمات صرافی‌های غیر متمرکز نیازی به ارائه اطلاعات شخصی و هویتی خود ندارید.

عرضه اولیه صرافی

عرضه اولیه صرافی (IDO – Initial DEX Offering) به فرآیندی اشاره دارد که در طی آن یک ارز دیجیتال قبل از راه‌اندازی با قیمت بسیار پایین به کاربران فروخته‌ می‌شود. صرافی ارائه دهنده عرضه اولیه می‌تواند متمرکز یا غیر متمرکز باشد. در هر صورت فرقی ندارد چرا که IDO عموما فرصت بسیار خوبی برای خرید و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های آینده‌دار است.

عرضه اولیه صرافی از طریق سرویس لانچ پد صرافی‌ها به کاربران ارائه می‌شود. البته الزامات و قوانین در هر پروژه متفاوت است. شما برای سرمایه‌گذاری در برخی از این پروژه‌ها باید مقدار مشخصی از سرمایه خود را در قالب رمز ارز به پلتفرم تعیین شده توسط توسعه‌دهندگان منتقل کنید. بنابراین مشارکت در عرضه‌ اولیه صرافی برخی پروژه‌ها می‌تواند بسیار پرهزینه باشد. اما به طور کلی رمز ارزها بعد از عرضه اولیه صرافی افزایش قیمت قابل توجهی را تجربه می‌کنند.

متاورس

متاورس (Metaverse) به دنیای واقعیت مجازی اشاره دارد. متاورس در حال حاضر به عنوان یکی از موضوعات داغ بازار ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود. کاربران در بستر این تکنولوژی نوین با یکدیگر تعامل می‌کنند. بسیاری از کارشناسان متاورس را نسل بعدی اینترنت می‌نامند.

متاورس

شما در فضای سه بعدی این دنیای واقعیت مجازی قادر به انجام امور مورد نظر خود هستید. تعدادی از پروژه‌های فعال در حوزه ارز دیجیتال، تکنولوژی متاورس را به کار گرفته‌اند. اگر این دسته از ارزهای دیجیتال بتوانند خدمات منحصربه‌فردی را به کاربران خود ارائه دهند، قطعا آینده روشنی در بازار خواهند داشت.

دیفای (امور مالی غیر متمرکز)

امور مالی غیر متمرکز یا دیفای (DeFi) یک تکنولوژی مالی در حال ظهور است. دفتر کل توزیع شده به عنوان پایه اصلی دیفای و رمز ارزها شناخته می‌شود. تکنولوژی دیفای بستر لازم برای انجام تراکنش‌ها و استفاده از خدمات مالی در یک ساختار کاملا غیر متمرکز، بدون نیاز به حضور و نظارت سازمان‌های واسطه را به وجود آورده است.

استیبل کوین‌ها، نرم ‌افزار و سخت افزار از جمله بخش‌های اصلی امور مالی غیر متمرکز هستند که ساخت و توسعه اپلیکیشن‌ها را امکان‌پذیر کرده‌اند. با توجه به نوظهور بودن این تکنولوژی قوانین و ساختار پلتفرم‌های دیفای همواره در حال تغییر هستند. پنکیک سواپ، اوپن سی و یونی سواپ به عنوان پلتفرم‌های فعال در حوزه امور مالی غیر متمرکز شناخته می‌شوند.

استیکینگ (استیک کردن)

استیک کردن یا به اصطلاح استیکینگ (Staking) در بازار رمز ارزها به فرآیندی اشاره دارد که در طی آن شما به ازای قفل کردن دارایی‌های دیجیتال خود طی یک بازه زمانی مشخص، مبلغی را به عنوان سود دریافت می‌کنید. تکنولوژی بلاک چین زیرساخت اصلی پروژه‌های ارز دیجیتال است. تراکنش‌ها در بستر بلاک چین تایید و ثبت می‌شوند. استیکینگ نیز مانند استخراج روشی برای تایید تراکنش‌‌های کاربران در پروژه‌های رمز ارز است. در واقع استخراج و استیکینگ به ترتیب روش‌هایی برای حفظ امنیت در شبکه‌های بلاک چینی با الگوریتم اجماع اثبات کار و اثبات سهام هستند.


بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع الگوریتم اجماع در بلاک چین


ییلد فارمینگ

ییلد فارمینگ (Yield Farming) روشی نوین برای استیک کردن ارزهای دیجیتال است. کاربران در این روش به ازای استیک کردن یا وام‌دهی دارایی دیجیتال خودشان در بستر پلتفرم‌های دیفای، مبلغی را به عنوان سود دریافت می‌کنند. کارشناسان این روش کسب درآمد را به افتتاح حساب پس‌انداز در سازمان‌های بانکی تشبیه می‌کنند. تنها با این تفاوت که سود پرداختی سازمان‌های بانکی در مقایسه با ییلد فارمینگ بسیار ناچیز است. همین موضوع موجب شده حوزه دیفای و ییلد فارمینگ مورد استقبال کاربران علاقه‌مند به حوزه ارزهای دیجیتال قرار بگیرد.

گیم فای

گیم فای (GameFi) از ترکیب دو واژه انگلیسی Game و Finance به وجود آمده است. گیم فای به بازی‌های پلی تو ارن (Play To Earn) بلاک چینی اشاره دارد. این دسته از بازی‌ها با ارائه پاداش، کاربران را به انجام بازی تشویق می‌کنند. توسعه‌دهندگان این حوزه با به کارگیری ارزهای دیجیتال، توکن‌های غیر مثلی و تکنولوژی بلاک چین فضای مجازی بازی‌ها را طراحی و ایجاد می‌کنند.

شما به ازای فعالیت در فضای بازی، انجام کارهای مشخص و رقابت با سایر کاربران، پاداش دریافت می‌کنید. بازیکنان می‌توانند پاداش‌ دریافتی خود در این فرآیند را به خارج از فضای بازی و صرافی‌های رمز ارز منتقل کنند. بنابراین علاقه‌مندان به حوزه گیم فای با خرید و فروش دارایی‌های دیجیتال و توکن‌های غیر مثلی به دست آمده در بازی، درآمد به دست می‌آورند. شما همچنین می‌توانید توکن‌های به دست آمده در بازی را با استفاده از استیکینگ یا ییلد فارمینگ چندین برابر افزایش دهید.

ان اف تی (توکن غیر مثلی)

توکن غیر مثلی یا ان اف تی (NFT) نوعی توکن رمزنگاری شده در بستر شبکه بلاک چین است. هیچ نسخه مشابهی برای توکن‌های غیر مثلی وجود ندارد. در واقع هر یک از این دارایی‌های دیجیتال ویژگی‌های منحصربه‌فرد خودشان را دارند. بنابراین شما نمی‌توانید یک ان اف تی را با یک ان اف تی دیگر مبادله کنید. از آنجایی که ارزهای دیجیتال برای انجام تراکنش‌ها بین کاربران مبادله می‌شوند، توکن‌های مثلی هستند. به بیان ساده‌تر تمام توکن‌های بیت کوین شبیه به یکدیگر طراحی و ساخته شده‌اند.

ان اف تی

ان اف تی در برخی موارد نشانگر یک دارایی مانند اثر هنری، ملک یا زمینی در دنیای واقعی است.  توکنیزه کردن دارایی‌های مشهود، بهینه‌سازی فرآیند معامله، خرید و فروش آن‌ها را نیز با خود به همراه دارد. توکن‌های غیر مثلی در زمینه‌‌های متنوعی مانند شناسایی هویت افراد، حقوق مالکیت و بسیاری از موارد دیگر کاربرد دارند. در آخر این نکته را هم در نظر بگیرید که ساختار ان اف تی‌ها درست مثل رمز ارزها، کاملا دیجیتال است.

میم کوین

میم کوین‌ (Meme Coin) یک نوع از ارز دیجیتال است که مورد حمایت جامعه مشخصی از کاربران و افراد شناخته شده در این حوزه قرار می‌گیرد. میم کوین‌ها غالبا کاربرد خاصی ندارند و همین موضوع موجب شده تا دارایی دیجیتال پر ریسکی برای سرمایه‌گذاری باشند. همانطور که احتمال کسب سود قابل توجه وجود دارد، باید احتمال از دست رفتن سرمایه و ضررهای غیر قابل جبران را نیز در نظر گرفت.

از آنجایی که این دسته از دارایی‌های دیجیتال کاربرد خاصی ارائه نمی‌دهند، درک آن‌ها نیز برای عموم مردم بسیار راحت است. طرفداران اصلی میم کوین‌ها افرادی هستند که آشنایی چندانی با ساختار پیچیده حوزه رمز ارزها ندارند. همین موضوع موجب حجم بالای معاملات میم‌ کوین‌ها در بازار شده است. دوج کوین و شیبا اینو از جمله میم کوین‌های محبوب در بین کاربران هستند. قیمت این دسته از دارایی‌های دیجیتال بسیار ناچیز است.

بنابراین افراد به ازای پرداخت مبلغ کم می‌توانند میلیون‌ها میم کوین‌ خریداری کنند. این در حالی است که شما به ازای پرداخت هزاران دلار قادر به خرید تنها بخش کوچکی از بیت کوین هستید. کاربران از لحاظ روانشناسی پرداخت مبلغ کمتر و دریافت تعداد بیشتری از ارزهای دیجیتال را ترجیح می‌دهند.

نهنگ

نهنگ (Whale) در بازار رمز ارز به کیف پولی گفته می‌شود که تعداد قابل توجهی از یک دارایی دیجیتال در بستر آن ذخیره شده باشد. جامعه کاربران و سرمایه‌گذاران همواره عملکرد نهنگ‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند چرا که آن‌ها به راحتی روند قیمت را به میل خودشان تغییر می‌دهند. نهنگ‌های ارز دیجیتال عموما می‌توانند بیش از 10 درصد از عرضه کل یک رمز ارز را در حساب کاربری خود داشته باشند.

سازمان خودگردان غیر متمرکز

نهاد سازمان خودگردان غیر متمرکز یا دائو (Decentralized Autonomous Organization – DAO)، زیرساخت لازم برای مشارکت جامعه کاربران در فرآیند مدیریت و تصمیم‌گیری‌های مهم را فراهم کرده است. با توجه به ساختار غیر متمرکز دائو، هیچ سازمان یا فرد مشخصی وظیفه نظارت و کنترل آن را بر عهده ندارد. سازمان‌های خودگردان غیر متمرکز توسط هولدرهای توکن پروژه مدیریت می‌شود. ثبت تمام اتفاقات به صورت خودکار در بستر بلاک چین موجب شده تا حتی اطلاعات جزئی به صورت عمومی در دسترس کاربران قرار بگیرند. توسعه‌دهندگان با هدف خودکارسازی فرآیند تصمیم‌گیری و تسهیل ثبت تراکنش‌های ارز دیجیتال چنین سازمانی را طراحی کرده‌اند.

راه حل لایه دوم

راه حل لایه دوم (Layer 2 solution) پروتکلی است که بر روی شبکه‌های بلاک چین ساخته می‌شود. هدف اصلی این پروتکل‌ها رفع مشکلات مربوط به سرعت تراکنش‌ها و مقیاس‌پذیری است. حتی پروژه‌های محبوب و پرطرفدار بازار ارز دیجیتال با مشکل مقیاس‌پذیری و سرعت پایین ثبت تراکنش‌ها در شبکه مواجه هستند. جالب است بدانید که شبکه بیت کوین و اتریوم، توانایی پردازش هزاران تراکنش‌ در ثانیه را ندارند. وجود چنین مشکلی در بازه‌های زمانی بلند مدت مانع پیشرفت بیشتر پروژه در جوامع جهانی خواهد شد. به طور کلی راه حل لایه دوم به پردازش تعداد بیشتری از تراکنش‌ها در شبکه‌های بلاک چینی کمک می‌کند.

توکنومیکس

توکنومیکس (Tokenomics) به ساختار اقتصادی طراحی شده برای پروژه‌های ارز دیجیتال اشاره دارد. توکنومیکس به شرح عوامل تاثیرگذار در میزان ارزش و قابلیت‌های توکن پروژه‌های ارز دیجیتال می‌پردازد. نحوه ساخت و توزیع، عرضه و تقاضا، مکانیزم‌های تشویقی، توکن سوزی و بسیاری از موارد دیگر در توکنومیکس مورد بررسی قرار می‌گیرند. بنابراین برای شناسایی پروژه‌های موفق و آینده‌دار در بازار رمز ارزها کافیست توکنومیکس آن‌ها را با دقت مورد بررسی قرار دهید. در واقع توکنومیکس به تحلیل فاندامتال ارزهای دیجیتال کمک می‌کند. بررسی توکنومیکس ارزهای دیجیتال قبل از اقدام به خرید از الزامات فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال است.

سخن پایانی

اصطلاحات مربوط به رمز ارز‌ها برای کاربرانی که آشنایی چندانی با بازار ارزهای دیجیتال ندارند، سخت و پیچیده به نظر می‌رسد. در این مقاله بسیاری از اصطلاحات کاربردی و مهم مربوط به حوزه ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دادیم. پیشنهاد می‌کنیم قبل از فعالیت و سرمایه‌گذاری در این حوزه، اطلاعات لازم درباره ساختار کلی و عملکرد آن را با دقت مورد بررسی قرار دهید چرا که شما همواره می‌توانید با عملکرد هوشمندانه و آگاهانه خود، ضررهای احتمالی را به حداقل میزان ممکن برسانید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]
پست قبلی
پست جدیدتر
تماس با تعمیرکار