افزایش سختی شبکه بیت کوین هر روز کار را برای ماینر ها سخت تر از پیش می کنند. هربار که سختی شبکه افزایش پیدا می کند، هش ریت دستگاه های و شبکه کاهش پیدا می کنند. افراد برای این که بتوانند حداکثر هش ریت و متعاقبا بیشترین سودآوری و درآمد را اس استخراج بیت کوین داشته باشند، تلاش می کنند بیشترین بازدهی و عملکرد را از دستگاه های ماینر خود بگیرند. از همین رو شما نیز راهکارهایی بسیاری را برای این افزایش شنیده اید. اگر شما نیز مشتاق افزایش میزان هش ریت و سود دهی از صنعت استخراج هستید، پس از قدم اول همراه باشید تا برای این که بتوانید این کار را به صورت اصولی انجام دهید تا از آسیب رسیدن به ماینر جلوگیری کنید، بهتر است با اولین قدم؛ یعنی ساز و کار پردازنده و فرکانس ماینر آشنا شوید.
دستگاه ماینر چیست؟
همانطور که می دانیم در حدود یک دهه پیش، بیت کوین با استفاده از لپ تاپ و کامپیوترهای خانگی با همان CPUاستخراج می شد. با افزایش افرادی که وارد این صنعت شدند، رفته رفته ماینینگ با استفاده از CPU دیگر امکان پذیر نبود، به همین جهت افراد به استخراج بیت کوین با GPU روی آوردند.
رفته رفته با افزایش سختی شبکه بیت کوین، استخراج بیت کوین با GPU نیز دیگر برای افراد به صرفه نبود. به همین جهت، شرکت های بزرگی مانند بیت مین، شروع به تولید دستگاه هایی کردند که فقط برای استخراج رمز ارز به خصوص بیت کوین کاربرد داشت. این دستگاه ها همان ماینر های ASIC بودند. هش ریت و قدرت پردازش ماینر، نقطه تفاوت آن ها از یکدیگر است. شرکت های مختلف برای داشتن هش ریت و قدرت پردازش بالاتر با یکدیگر رقابت می کنند.
فرکانس ماینر چیست؟
برای این که بتوانیم بهتر مفهوم فرکانس و اهمیت آن را بهتر متوجه شویم، بهتر است کمی به عقب برگردیم. و نگاهی نزدیک تر به تجهیزات الکتریکی داشته باشیم.
می دانیم که قطعات تشکیل دهنده هر تراشه پردازشگر الکترونیکی، ترانزیستورها هستند. ترانزیستور مانند یک کلید عمل میکند و به اصطلاح دائما در حال قطع و وصل میباشد. در مدارهای منطقی، مجموعهای از ترانزیستورها تشکیل گیتهای منطقی میدهند که محاسبات ریاضی و منطقی را انجام میدهند. پس به سبب این اتفاق که پردازش نام دارد، دستگاه های الکتریکی مانند ماینر، تولید گرما می کنند، برق مصرف می کنند.
طبق قانون مور، تعداد ترانزیستورهای یک مدار مجتمع در مساحتی خاص، هر دو سال یکبار دو برابر میشود. این یعنی ابعاد ترانزیستور نصف، مصرف آن نصف و در عین حال سرعت آن بیشتر میشود.
دستگاه های ماینر (ASIC)، مدارهای مجتمع با کاربرد خاص (استخراج رمزارز) هستند. تراشه های این دستگاه از هزاران ترانزیستور تشکیل شده است که هر سال ارتقا پیدا می کنند.
در ماینرها هم قبلا از تکنولوژیهای قدیمی تر استفاده میشد بطور مثال در واتس ماینر m3 از تکنولوژی ۲۸ نانومتری استفاده میشد اما در m32 از چیپهایی با ابعاد ترانزیستور 8nm استفاده میشود. این ویژگی باعث میشود که m3 با مصرف ۲۳۰۰ وات بر ساعت، توان پردازشی ۱۲.۵ تراهش بر ثانیه و دستگاه m32 با مصرف حدودی ۳۵۰۰ وات بر ساعت، توان ۶۲ تراهش بر ثانیه داشته باشد.
پس تا کنون از اهمیت استفاده تکنولوژی جدیدتر در پردازندهها آشنا شدیم.
فرکانس ماینر
حال می خواهیم با مفهوم فرکانس آشنا شویم؛
در پردازشگرها، فرکانس به معنای سیکل های عملیاتی کلاکِ پردازنده بر واحد ثانیه است. بطور مثال فرکانس ۵۰۰ مگاهرتز بر ثانیه یعنی در هر ثانیه ۵۰۰ میلیون سیکل اتفاق میافتد.
یکی از وظایف سیستمعامل ماینر، برقراری تعادل بین قدرت استخراج و مصرف انرژی است.
ماینر پس از روشن شدن وارد پروسهای میشود که با تغییر فرکانس، قدرت استخراج هر چیپ را براورد کرده و سپس فرکانسی بهینه برای کارکرد تمام چیپها در نظر می گیرد. این روند برای تمام هش بردهای یک دستگاه تکرار می شود. اما در برخی از سیستمعاملهای مود شده که دولوپرها توسعه دادهاند، میتوان مصرف ماینر و به طبع آن فرکانس را به دلخواه یا طبق تنظیمات پیشنهادی خود دولوپر تغییر داد تا بسته به نیاز مصرفکننده، قدرت استخراج یا میزان مصرف برق کاهش یا افزایش پیدا کند.
انواع فرکانس ماینر
برای برخی از ماینر ها مانند یک سری از مدل های انت ماینر، دو فرکانس ثابت و اتوماتیک تعریف شده است.
فرکانس ثابت: بدین معنی است که فرکانس هر سه هش برد دقیقا با یکدیگر برابر و یکسان است. می توان هش ریت تک تک را با هش ریت کلی ماینر مقایسه کرد.
فرکانس اتوماتیک: در فرکانس اتوماتیک ساز و کار بدین صورت است که، هر هش برد فرکانس کاری و هش ریت مربوط به خودش را دارد، و ماینر به صورت خودکار فرکانس ماینر را تنظیم می کند و نمی توان آن را به صورت دستی تغییر داد. با توجه به فرکانس های متفاوت هشبردها، هر هش برد، نرخ هش متفاوتی را نمایش می دهد، و تا زمانی که هش ریت کلی درست باشد، دستگاه ماینر مشکلی نخواهد داشت.
با تغییر فرکانس ماینر چه اتفاقی می افتد؟
تا اینجا اهمیت مقدار فرکانس ماینر در فرایند استخراج را متوجه شده اید. برخی از مزرعه داران بیت کوین و ماینرها، به دلایل مختلف فرکانس دستگاه ماینر خود را تغییر می دهند. در این جا ما برخی از دلایلی که افراد این کار را می کنند، توضیح دادیم:
اورکلاک (Overclock)
در حدود سال 2018، برخی از ماینرها تصمیم گرفتند، برای افزایش هش ریت و سود دستگاه های ماینر خود را با فزایش فرکانس ماینر، اورکلاک کنند. به زبان ساده، اورکلاک با افزایش فرکانس هسته پردازنده، باعث می شود دستگاه ماینر با سرعتی بیشتر از حالتی که کارخانه برای آن طراحی کرده است کار کند و در نتیجه افزایش هش ریت اشته باشد.
به خاطر داشته باشید، هنگام اورکلاک، با افزایش میزان ولتاژ، مصرف برق نیز افزایش پیدا می کند. و هرچه سرعت پردازنده و مصرف انرژی بیشتر شود، گرمای تولید شده نیز افزایش می یباید، و دمای بالا می تواند به قطعات داخلی ماینر آسیب بزند. و باعث کاهش عمر مفید دستگاه ماینر می شود.
اندرکلاک (Underclock)
اندرکلاک دقیقا متضائ مفهوم اورکلاک است. افراد برخی اوقات به دلایل مختلف می خواهند مصرف انرژی و ولتاژ ماینرشان را برای یک زمان محدود کاهش دهند. آن ها به جای خاموش کردن دستگاه ماینر خود و صفر کردن شانس خود در فرایند استخراج با این کار منابع خود را مدیریت می کنند. برای اندرکلاک کردن ماینر، کافی است میزان فرکانس ماینر را کم کرد.
اتوتیونینگ (Autotuning)
روش دیگر و کم تر شناخته شده افزایش بازدهی دستگاه های ایسیک ماینر، اتوتیونینگ است. در این حالت به جای آن که فرکانس تمامی هش ریت ها به صورت همزمان و یک اندازه بالا ببریم، فرکانس هر هشبرد را متناسب توان و کیفیت آن بالا می بریم. دقیقا مشابه قابلیت فرکانس اتوماتیک برخی از دستگاه های انت ماینر.
در حالت اتوتیونیگ برای انجام این کار، فریمور مخصوصی که استفاده می کنیم، فرکانس بهینه را برای هش برد محاسبه می کند و آن ها را بر همان اساس تنظیم می کند. در این حالت انرژی مصرف شده توسط ماینر به صورت بهینه ای کاهش می یابد.
نحوه تنظیم فرکانس ماینر
هر دستگاه ماینر تنظیمات متفاوت و مخصوص به خودش را دارد. در ابتدا باید بگوییم که فرکانس ماینرها در فریمور اصلی دستگاه ماینر که توسط کارخانه نصب می شود، تنظیم شده است و به صورت دستی قابل تغییر نیست. پس اگر می خواهید فرکانس دستگاه خود را دستکاری کنید و تغییر دهید، باید بدانید ککه اول باید فریمور دستگاه را عوض کنید و به یک فریمور کاستوم بسته به نیازتان مجدد رویش نصب کنید.
در اینجا ما نحوه اورکلاک کردن دستگاه انت ماینر S7 را با افزایش فرکانس برای رسیدن به هش ریت بالاتر نشان داده ایم. این آموزش مربوط به انت ماینر S7 است اما می توانید همین کار را برای انت ماینر S9 نیز انجام دهید. اما بهتر است که این کار در کنار یک فردی که تخصص دارد انجام دهید.
ابتدا مقدار فرکانس اولیه، هش ریت و دمای دستگاه را یک جایی برای خودتان یادداشت کنید.
مقدار فرکانس را افزایش دهید، و مقدار دما و هش ریت را تایید کنید.
با این کار ماینر شما اورکلاک شد.
سخن آخر
همانطور که در بالا توضیح دادیم و مشاهده کردید، بسیاری از افراد اقدام به تغییر فرکانس ماینر خودشان برای افزایش هش ریت و سوددهی بیشتر می کنند. اما اگر این کار به صورت اصولی انجام نشود، می تواند صدمات جدی به قطعات داخلی دستگاه ماینر، مانند هش برد و کنترل برد بزند. بنابراین بهتر است این کار توسط یک فرد متخصص انجام شود.
در صورتی که فرکانس دستگاه ماینر خود را تغییر دادید و با مشکل موجهه شدید. می توانید برای عیب یابی و تعمیر دستگاه تان، به تیم متخصص و با تجربه هشبان مراجعه کنید. برای ثبت درخواست تعمیر اینجا کلیک کنید و همچینی تعرفه خدمات را نیز از اینجا می توانید ببینید.
نظرات (5)
رضا
استاتوس چیه؟
هشبان
سلام، وقت بخیر. استاتوس وضعیت ماینر را نشون میده.
امیر
فرکانس ماینر چه اهمیتی داره؟
هشبان
با توجه به فرکانس ماینر میشه توان پردازشی عملکرد ماینر رو تعیین و تنظیم کرد
مهدی
سلام وقت بخیر
بنده یه دستگاه m30+ 102 th دارم که فرکانس یکی از هشبرد هاش حدود 35 تا بیشتر از اون دوتا هشبرد دیگه س و دماش هم حدود 12 13 درجه بیشتره
چطور میتونم فرکانس هاشو بالانس کنم