خرابی های ناگهانی دستگاه ماینر، می تواند ما را از ادامه پیوسته مسیر ماینینگ و سوداوری باز دارد. یکی از رایج ترین خرابی های دستگاه ماینر، خرابی یکی از مهم ترین قطعات آن، هشبرد است. به همین جهت برای متوقف نشدن عملیات ماینینگ توسط دستگاه که باعث اختلال در سودآوری صاحب ماینر می شود، بایستی نحوه تعویض هشبرد را بدانیم تا بتوانیم هرچه سریع تر دستگاه ماینر خود را به چرخه ماینینگ باز گردانیم.
برای آشنایی با این امر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
هش برد چیست؟
قطعه ای که وظیفه ی انجام محاسبات در دستگاه ماینر را بر عهده دارد هشبرد نام دارد. به همین جهت این قطعه معمولا گران ترین عضو یک دستگاه ماینر است. توان پردازشی یا همان هش ریت، در دستگاه های برندهای مختلف و مدل های گوناگون متفاوت است. هر هشبرد با توان پردازشی مخصوص (هش ریت) در مدت زمان مشخص قادر به انجام مقدار ثابتی از عملیات ریاضی برای حل مساله است.
هشبردها به دلیل محاسبات پیچیده ای که انجام می دهند و همچنین عبور داده و ولتاژ با شدت جریان زیاد، بیشترین میزان خرابی را در دستگاه های ماینر دارند.
صفحه استاتوس ماینر
بیشتر مشکلاتی که یک ماینر می تواند داشته باشد را به راحتی می توانیم با بررسی صفحه استاتوس(وضعیت ماینر) و لاگ آن (کرنل لاگ) متوجه شویم. در صفحه استاتوس ماینر، خروجی و نتیجه دقیق فرایند استخراج را می توانید مشاهده کنید. بدین گونه که می توانید افت هش ریت، زمان استخراج و جزئیات دیگری را بررسی کنید. این موارد به شما کمک می کند در صورت وجود مشکل، بتوانید آن ها را راحت تر شناسایی کنید و سریع تر بتوانید آن ها را رفع کنید.
تعویض هشبرد
همانطور که در بالا اشاره کردیم، هش بردهای دستگاه ماینر، از جمله قطعات حساس ماینرها هستند و دلایل زیادی برای خرابی آن ها وجود دارد که می توانید آن ها را در مقاله آموزش عیب یابی و تعمیر هشبرد ماینر مطالعه کنید. اگر هش برد های ماینر دچار خرابی شوند، هش ریت ما کاهش پیدا می کند و عملا فرایند استخراج متوقف خواهد شد. به همین دلیل برای تشخیص سریع تر مشکل هشبردها، ما در اینجا راهنمای کوچکی برای نحوه تعویض هشبرد و تست دستگاه ماینر آوردیم. پیشنهاد می کنیم، از این مقاله به عنوان یک راهنما برای آگاهی از فرایند کار استفاده کنید و اگر تخصص مناسب در زمینه تعمیر ماینر ندارید، خودتان این کار را انجام ندهید.
تشخیص هشبرد خراب
اولین قدم بعد از این که متوجه شدیم، که مشکل پیش آمده برای ماینر از هشبردها است، تعویض هش برد خراب است. برای تعویض هشبرد معیوب، باید متوجه شویم ایراد و مشکل از کدام یک از هشبردها است. برای تشخیص هشبرد خراب، باید صفحه استاتوس یا لاگ ماینر را بخوانیم. از این طریق متوجه می شویم که کدام یک از هشبردها دچار مشکل شده است و لوکیشنش را پیدا کنیم. از آنجایی که بیشتر دستگاه های ماینر دارای 3 هش برد هستند، باید تشخیص دهیم جایگاه هش برد خراب کجا است که بتوانیم آن را از ماینر خارج و تعویض کنیم.
پس از باز کردن اتصالات ماینر، هش برد را از دستگاه خارج می کنیم، سپس دستگاه را تست می کنیم؛ یعنی دستگاه را بدون هشبردی که تشخیص دادیم خراب است روشن می کنیم و مجدد امتحان می کنیم تا چک کنیم آیا هشبرد معیوب را به درستی تشخیص داده ایم یا خیر.
چگونه هشبرد را از دستگاه خارج کنیم؟
پس از این که مطمئن شدیم هشبرد خراب را درست شناسایی کردیم، دستگاه ماینر را خاموش می کنیم. خارج کردن هش برد، با توجه به این که نوع دستگاه چیست و مشکل از کدام یکی از هش بردها است، می تواند متفاوت باشد. مهم ترین کاری که برای بیرون آوردن هش برد از دستگاه باید انجام دهیم، باز کردن اتصالات مربوطه است.
برخی اوقات باید کابل اتصال پاور یا کابل دیتای کنترل برد را جدا کنیم تا بتوانیم هش برد را خارج کنیم. در برخی از هش بردها نیز فن دستگاه سر راهشان قرار گرفته است؛ به همین جهت ابتدا باید فن را جدا کنیم تا بتوانیم به هش برد دسترسی داشته باشیم. از این رو برای بیرون آوردن هشبرد موردنظر باید به اجزای دیگر ماینر نیز تسلط داشت.
تعمیر یا تعویض هشبرد
تعمیر یا تعویض هشبرد؟ این یکی از اصلی ترین سوالات کسانی است که هشبرد ماینرشان دچار اختلال شده است. تشخیص این که هش برد باید تعویض یا تعمیر شود، به پارامترهای زیادی بستگی دارد که باید توسط متخصصان پس از بررسی قطعه انجام شود. اگر می خواهید بدانید که هش برد دستگاه ماینرتان نیاز به تعویض یا تعمیر دارد، می توانید با تیم متخصص هشبان مشورت کنید. همچنین برای این که بدانید چه دستگاه هایی به طور حتم در هشبان تعمیر می شود، این مقاله چه دستگاه هایی در این مرکز تعمیر میشود؟ را نیز می توانید مطالعه کنید.
تست هشبرد
پس از آن که هش برد را تعمیر یا تعویض کردیم، با جایگذاری مجدد هشبرد در جایگاه قبلی خود، دستگاه ماینر را روشن می کنیم. سپس دستگاه را تست می کنیم، ببینیم آیا هنوز مشکل قبلی خود را که ما را واردار به تعویض هشبرد کرد دارد یا خیر. اگر کارکرد دستگاه به صورت نرمال بازگردد و همه چیز در صفحه استاتوس ماینر درست باشد، بدین معنی است که عیب یابی و تعمیر هشبرد ماینر به درستی انجام شده است. اما اگر خودتان سعی در رفع ایراد دستگاه ماینر داشتید و باز هم مشکل برقرار بود، سریعا دستگاه ماینر خود را به یک متخصص نشان دهید.
در اینجا میتوانید به عنوان نمونه “
” را مشاهده کنید.
سخن آخر
هشبرد، از مهم ترین قطعات هر دستگاه ماینری است و بروز مشکل در هر یک از هشبردهای ماینر، باعث اختلال در فرایند استخراج رمز ارز و بیت کوین می شود. به همین جهت، در صورت تشخیص مشکل در آن ها باید تعمیر یا تعویض هشبرد را در اولویت قرار داد تا متحمل ضررهای هنگفت نشویم. با توجه به این که این قطعه از گران ترین و مهم ترین قطعات ماینر هست، پیشنهاد می کنیم خودتان اقدام به تعمیر یا تعویض آن نکنید و حتما از یک متخصص و تعمیرکار حرفه ای ماینر، کمک بگیرید.
تعمیرکاران متخصص هشبرد، با سالها تجربه می توانند در کنار شما باشند. برای ثبت درخواست خود اینجا کلیک کنید.
چه زمانی باید خازن های هشبرد را تعویض کنیم؟
خازن های هشبرد دو نوع الکترولیتی و SMD دارند که هر کدام وظایف متفاوتی دارند. در صورت بروز خطا در بخش تغذیه هشبرد و فیلتر ورودی می توانیم حدس بزنیم که ایراد از خازن های هشبرد است. در این صورت با تعویض خازن هشبرد و تست کردن آن ها هشبرد را عیب یابی و تعمیر می کنیم.
چه زمانی باید سوکت های هشبرد را تعویض کنیم؟
سوکت های هشبرد دو نوع، سوکت دیتا و سوکت تغذیه هستند. آن ها بر اثر ضربه، هرگونه حرارت به عنوان مثال حرارت ناشی از جریان الکتریکی، امکان دارد بشکنند، خشک شوند یا بسوزند. تعویض سوکت هشبرد حتما باید پس از عیب یابی کامل توسط یک تعمیرکار متخصص انجام شود.
چگونه می توانیم قطعات تعویض شده هشبرد را تست کنیم؟
هر قطعه الکتریکی بسته به نوعی که دارد، به گونه ای متفاوت تست می شود. تست قطعات تعویض شده هشبرد نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای مثال اگر قطعه از جنس دیود، مقاومت یا خازن باشد، می توانیم با مولتی متر آن را تست کنیم. همچنین برای تست IC ها می توانیم با سنجش میزان ولتاژ ورودی و خروجی سلامت آن ها را تست کنیم. در نهایت برای تست چیپ های ایسیک (ASIC)، می توانیم از دستگاه های مخصوص آن استفاده کنیم. توصیه می کنیم در صورت نداشتن اطلاعات جامع و کافی در خصوص ساختمان ماینرها و مهندسی الکترونیک، به هیچ عنوان خودتان اقدام به تست آن ها نکنید؛ چون امکان آسیب رساندن به دیگر قطعات هشبرد را دارید.