فرآیند استخراج ارز دیجیتال علاوه بر عرضه بیت کوین به بازار، یکپارچگی و امنیت تراکنشهای کاربران در بستر بلاک چین را هم تضمین میکند. پایداری شبکه بیت کوین تا حد زیادی به عملکرد درست مزارع استخراج، استخر های استخر های استخراج (mining pool) و سایر سازمانهای فعال حوزه استخراج وابسته است. از آنجایی که ثبات و رشد شبکه بیت کوین با عملکرد کلی سازمانهای فعال صنعت ماینینگ ارتباط مستقیم دارد؛ امنیت سایبری دستگاه ماینر بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله شما را با راهکارهای افزایش امنیت سایبری دستگاه ماینر، بیشتر آشنا میکنیم؛ با هشبان همراه باشید.
بررسی ریسکهای استخراج بیت کوین
استخراج بیت کوین به عنوان یکی از بخشهای اصلی دنیای ارز دیجیتال، مدیریت تراکنشها در شبکه بیت کوین را امکانپذیر کرده است. افراد علاقهمند به فعالیت و سرمایهگذاری در صنعت استخراج با بهکارگیری توان پردازشی تجهیزات پیشرفتهای که دستگاه ماینر نام دارند؛ تراکنشهای کاربران در بستر بلاکچین بیت کوین را اعتبارسنجی و تایید میکنند.
تجهیزات مربوط به استخراج ارز دیجیتال به دلیل قدرت پردازشی بسیار بالا و ساختار پیشرفتهای که دارند؛ گزینههای قابل توجهی برای مجرمان سایبری هستند. حفاظت از دستگاههای ماینر و سایر تجهیزات استخراج یک امر لازم و ضروری برای سرمایهگذاران صنعت ماینینگ است. در مرحله اول بهتر است درک درستی از تهدیدات و ریسکهای فعالیت در این حوزه داشته باشید؛ تعدادی از اصلیترین ریسکهای استخراج بیت کوین به شرح زیر است.
نفوذ و هک سیستم
دسترسی غیرمجاز به سیستمهای استخراج عموما با دزدی بیت کوین، دستکاری ماهرانه ماینر(تغییر آدرس استخر استخراج و حساب واریز دستمزد) و حتی توقف کلی مشارکت دستگاه در عملیات استخراج همراه است.
حمله دیداس (DDoS)
حملات دیداس (Distributed Denial of Service) توانایی از کار انداختن یک شبکه استخراج را دارند. در واقع حمله دیداس با ایجاد اختلال در فرآیند استخراج(با ایجاد ترافیک بیش از حد، شبکه را از دسترس خارج میکند)، ضررهای غیرقابل جبرانی به سرمایه گذاران صنعت ماینینگ وارد میکند.
بدافزار و باجافزار
بدافزارها در برخی موارد فرآیند استخراج را با اختلال مواجه میکنند. به بیان دیگر، احتمال دزدی، حمله کریپتوجکینگ، باجافزار و توقف استخراج بیت کوین وجود دارد. در صورت بروز باجافزار، هکرها دستگاههای ماینر شما را کنترل و متوقف میکنند؛ این روند تا زمانی که مبلغ تعیین شده را پرداخت نکنید؛ ادامه دارد.
تهدیدات درون سازمانی
در برخی موارد کارمندان و پیمانکاران با سوء استفاده از جایگاه خود یا حتی سهلانگاری ضررهای قابل توجهی به سازمانهای صنعت استخراج وارد میکنند. تهدیدات درون سازمانی مواردی از جمله آسیبدیدگی جدی دستگاههای ماینر، دزدیده شدن تجهیزات، ایجاد تغییر در سیستمهای استخراج و اشتباهات ناخواسته را شامل میشوند.
حمله فیشینگ
هکرها طی حملات مهندسی اجتماعی، تمام مهارت خود را در زمینه دریافت ماهرانه اطلاعات حساس امنیتی از شخص سرمایهگذار بهکار میگیرند. این دسته از حملات که اصطلاحا فیشینگ نامیده میشوند؛ دسترسی به اطلاعات مهم را برای هکرها امکانپذیر میکنند.
بیشتر بخوانید: حمله 51 درصدی یا حمله اکثریت چیست؟
تاثیرات حملات سایبری بر فرآیند استخراج و سودآوری سرمایهگذاران
پیامدهای حاصل از حملات سایبری بر فرآیند استخراج ابعاد مختلفی دارد که هر کدام از آنها را در ادامه با جزئیات بیشتر مورد بررسی قرار میدهیم.
- ضرر مالی: بروز اتفاقاتی مانند سرقت مستقیم دارایی دیجیتال، باجگیری هکرها و توقف فعالیت دستگاههای ماینر حتی طی بازههای زمانی کوتاه مدت از جمله مواردی هستند که ضررهای قابل توجهی برای سرمایهگذاران صنعت ماینینگ به همراه دارند.
- اختلال عملیاتی ماینر: حملات سایبری میتوانند موجب خاموشی دستگاههای ماینر طی بازههای زمانی بلند مدت شوند. در نتیجه این اتفاقات، سودآوری و درآمد حاصل از فرآیند استخراج بیت کوین هم کاهش پیدا میکند.
- کاهش محبوبیت بیت کوین: با بروز نقضهای امنیتی، سرمایهگذاران سختتر به بیت کوین و فرآیند استخراج اعتماد میکنند. در نتیجه با کاهش محبوبیت بیت کوین بین سرمایهگذاران، فرصتهای تجاری و همکاریهای احتمالی از بین میروند.
- افزایش هزینههای عملیاتی: شناسایی، کنترل و بازیابی از حملات سایبری عموما فرآیندی پرهزینه است. به بیان دیگر در صورت بروز حملات سایبری سرمایهگذاران هزینه قابل توجهی را صرف بازسازی و ارتقاء سیستم امنیتی ماینرها میکنند.
- مقررات و موانع قانونی: بسیاری از نهادهای نظارتی مشکلاتی مانند حملات سایبری را پیگیری میکنند. بنابراین در صورت به خطر افتادن اطلاعات شخصی کاربران در نتیجه بروز حملات سایبری احتمال مواجهه سرمایهگذاران با چالشهای قانونی هم وجود دارد.
همانطور که مشاهده کردید؛ مراکز استخراج قانونی بیت کوین تنها با چالشهای فنی مواجه نیستند؛ سایر نگرانیهای تجاری هم ابعاد مختلف صنعت استخراج را تحت تاثیر قرار میدهند. اما با وجود تمام مواردی که گفته شد؛ سرمایهگذاران با افزایش آگاهی خود از ریسکها احتمالی و بهکارگیری یک استراتژی جامع و کاربردی میتوانند فعالیت خود را در صنعت ماینینگ به درستی مدیریت کنند.
بیشتر بخوانید: محاسبه درآمد ماینینگ ؛ میزان درآمد ماینرها
راهکارهای تامین فیزیکی دستگاه ماینر
بسیاری از سرمایهگذاران فعال صنعت استخراج بیت کوین نگران امنیت سایبری و تهدیدات دیجیتال هستند؛ در حالی که تامین امنیت فیزیکی دستگاههای ماینر هم به همان اندازه حائز اهمیت است. مزارع استخراج بستر لازم برای نگهداری تعداد بالایی از دستگاههای ماینر را فراهم میکنند.
بنابراین مراکز استخراج علاوه بر امنیت سایبری همواره نیازمند استفاده از راهکارهای قوی برای جلوگیری از سرقت، خطرات محیطی یا به عبارتی تامین امنیت فیزیکی دستگاههای ماینر هم هستند. تعدادی از بهترین راهکارهای تامین امنیت فیزیکی دستگاه ماینر موارد زیر را شامل میشوند.
سیستم کنترل دسترسی
پیادهسازی سیستم کنترل دسترسی برای مدیریت دقیق دستگاههای ماینر بسیار حائز اهمیت است. این دسته از سیستمها با استفاده از اسکنرهای بیومتریک، سیاستهای امنیتی برای ورود و خروج به محل نگهداری ماینر را شامل میشود. کلید کارتی و سایر سیستمهای کنترل دسترسی با رمز از جمله سایر راهکارهای محبوب تامین امنیت برای دستگاههای ماینر هستند.
در حالت کلی، سیستم باید به گونهای طراحی شود که تنها پرسنل به اطلاعات حساس دستگاههای ماینر دسترسی داشته باشند؛ از سوی دیگر فعالیت سایر افراد علاوه بر ثبت باید با نهایت دقت مورد نظارت کارشناسان قرار بگیرد.
سیستم نظارت پیشرفته
سیستم نظارت پیشرفته با استفاده از دوربینهای مداربسته به نظارت و ضبط فعالیتها در طول شبانه روز کمک میکند. سیستمهای نظارت پیشرفته امروزی علاوه بر مجهز بودن به سنسورهای حرکتی، قابلیت دید در شب را هم دارند. به واسطه این ساختار پیشرفته، هر گونه اقدامی در زمینه دسترسی غیرمجاز سریعا گزارش میشود.
سیستم کنترل و نظارت محیط
محافظت از دستگاههای ماینر در برابر خطرات محیطی(گرد و غبار، دما و رطوبت محیط) هم لازم و ضروری است. کنترل و نظارت محیط با استفاده از تجهیزاتی مانند دستگاههای خنک کننده برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد ماینر، سیستمهای تهویه برای کنترل میزان رطوبت و جلوگیری از خوردگی قطعات حساس دستگاهها، فیلتر های محافظ گرد و غبار و همچنین سیستم اطفاء حریق برای مدیریت حوادث احتمالی، امکانپذیر میشود.
موانع حفاظت فیزیکی
استفاده از تجهیزاتی مانند موانع حفاظت فیزیکی مانند دیوار و قفسه با جلوگیری از ورود افراد به تقویت سیستم حفاظتی مزارع استخراج کمک میکنند. از سوی دیگر حضور نیروهای امنیتی پیرامون محیط قرارگیری ماینرها موجب بیشتر شدن لایههای حفاظتی میشود.
خدمات پشتیبانی
استفاده از منبع تغذیه بدون وقفه(UPS) در مزارع استخراج بیت کوین اهمیت بسیار بالایی دارد. بنابراین مراکز فعال استخراج باید به ژنراتورهای پشتیبان و سیستمهای تامین برق بدون وقفه مجهز باشند تا بتوانند عملیات ماینینگ را تحت هر شرایطی ادامه دهند.
با رعایت نکاتی که گفته شد؛ مراکز استخراج ارز دیجیتال علاوه بر توجه به امنیت سایبری، امنیت فیزیکی دستگاههای ماینر را هم در نظر میگیرند. در نتیجه سرمایهگذاران با مشارکت بیوقفه در فرآیند استخراج میتوانند سود بیشتری به دست آورند.
بیشتر بخوانید: نکات مهم برای جلوگیری از خراب شدن ماینر؛ افزایش راندمان و طول عمر
امنیت شبکه برای ماینر های بیت کوین
آیا میدانستید که تمام اطلاعات مربوط به فعالیتهای آنلاین شما برای شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) در دسترس است؟ در دنیای امروز حفظ حریم خصوصی بیش از پیش برای عموم مردم اهمیت دارد. یکی از راههای افزایش امنیت کاربری افراد در فضای اینترنت تغییر پروتکل از HTTP به HTTPS است. در واقع HTTPS طی سالهای اخیر به استانداردی برای وبسایتها تبدیل شد.
حرف S در پروتکل HTTPS مخفف کلمه انگلیسی Secure به معنی امن است. با توجه به ساختار این پروتکل، ارائه دهنده خدمات اینترنتی به تاریخچه سایتهایی که بازدید میکنید، دسترسی دارد؛ اما نمیتواند از جزئیات فعالیتهای شما در بستر سایتها مطلع شود.
در وب سایتهای HTTP بدون گواهی SSL، تمام اطلاعات مربوط به تاریخچه و اطلاعات شما مانند نام کاربری، رمز عبور و حتی جزئیات پرداخت، قابل شناسایی هستند. با وجود تمام مواردی که گفته شد؛ قطعا پروتکل HTTPS گزینه بهتری برای کاربران فعال در فضای اینترنت است.
جالب است بدانید که بسیاری از ماینرهای بیت کوین همچنان از Stratum V1 سازگار با پروتکل HTTP استفاده میکنند. ماینرها و ماینینگ پولها طی فرآیند استخراج دائما اطلاعات را در قالب فایلهای JSON دریافت و ارسال میکنند. فایلهای JSON قابل خواندن هستند؛ بنابراین در صورت عدم انجام اقدامات امنیتی لازم، تمام دادههای ماینر در دسترس ارائه دهنده خدمات اینترنتی قرار میگیرد.
در واقع ISP به راحتی با بررسی دادههای در دسترس متوجه میشود که شخصی در حال استخراج بیت کوین است. در چنین شرایطی افراد فعال در سازمان استخراج شما هم میتوانند با سوء استفاده از دادههای در دسترس، هش ریت و به عبارتی بیت کوین دریافتی سرمایهگذاران را بدزدند. در واقع اگر شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی قادر به جداسازی درست کاربران نباشد؛ حتی افراد نزدیک به محیط قرارگیری دستگاههای ماینر میتوانند دستگاه ماینر را مورد حمله سایبری قرار دهند.
سرمایهگذاران با استفاده پروتکل Stratum V2 میتوانند به حفظ امنیت دستگاه ماینر و جلوگیری از حملات سایبری کمک کنند. همانطور که پیشتر هم اشاره شد؛ در پروتکل Stratum V1 اطلاعات رمزگذاری نمیشوند و کاملا قابل خواندن هستند. از سوی دیگر Stratum V2 با رمزگذاری تایید هویت دادههای مرتبط، بستری ایمن برای انتقال اطلاعات بین ماینرها و استخرهای استخراج به وجود آورده است.
نسخه دوم پروتکل با تغییر فرمت اطلاعات از JSON به باینری موجب کاهش قابل توجه حجم دادهها میشود. بدین صورت که حجم دادههای رمزگذاری شده V2 حدود 50 درصد از دادههای رمزگذاری نشده V1 کمتر است. بنابراین با بارگذاری اطلاعات پس از اعمال V2، نگران افزایش حجم دادهها نباشید.
در حالت کلی ISP نباید قادر به شناسایی فعالیتهای شما در زمینه استخراج بیت کوین باشد و استفاده از Stratum V2 قدمی برای دستیابی به این هدف و بخشی از راه حل است.
حفظ حریم خصوصی و عدم ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه ماینر
جالب است بدانید که حتی در صورت استفاده از وب سایتهای دارای پروتکل HTTPS، ارائه دهنده خدمات اینترنتی همچنان به تاریخچه وب سایتهایی که از آنها بازدید میکنید؛ دسترسی دارند. بنابراین شاید نتوانند جزئیات مربوط به فعالیت شما در وب سایتها را شناسایی کنند؛ اما تنها با مرور لیست URLهای موجود در تاریخچه، اطلاعات زیادی در دسترسISP قرار میگیرد.
استفاده از شبکه خصوصی مجازی احتمال بروز مشکلات امنیتی را کاهش میدهد؛ البته VPN هم عموما موجب کند شدن فرآیند استخراج میشود. حتما این نکته را هم در نظر بگیرید که بهکارگیری چنین راهکاری در صنعت پررقابت استخراج که حتی صدم ثانیه در آن اهمیت دارد؛ ممکن است برای سرمایهگذاران پرهزینه باشد.
ماینرهای بیت کوین میتوانند برای ارتقاء سیستم امنیتی خود از پروکسیهای DNS که ردیابی فعالیتهای آنلاین را سخت میکنند؛ کمک بگیرند. ترکیب هوشمندانه DNSCrypt و Stratum V2، بدون ایجاد اختلال در عملکرد دستگاههای ماینر، امنیت کافی برای مشارکت در فرآیند استخراج را فراهم میکند. در نهایت به خاطر داشته باشید که هیچ راه حلی قطعی و بدون نقص نیست؛ اما انجام این اقدامات به حفظ امنیت و حریم خصوصی شما کمک میکنند.
آشنایی با استراتژیهای امنیت شبکه
طی عملیات استخراج بیت کوین، زیرساخت شبکه به عنوان بخش اصلی، دستگاه ماینر، ذخیرهسازی اطلاعات و سیستمهای مدیریتی را به یکدیگر متصل میکند. محافظت از امنیت شبکه برای جلوگیری از بروز حملات سایبری که عموما موجب اختلال در فرآیند استخراج میشوند یا به خطر افتادن اطلاعات حساس، لازم و ضروری است.
پیادهسازی فایروال
فایروال به عنوان یک سیستم امنیتی دیجیتال، امنیت لازم برای فعالیت شبکه استخراج شما را فراهم میکند. در ادامه بخشهای مختلف این سیستم امنیتی را بیشتر مورد بررسی قرار میدهیم.
لایههای امنیت فایروال
فایروال به عنوان یک سیستم امنیتی دیجیتال با ایجاد لایههای امنیت به حفاظت از تجهیزات شما کمک میکند. بهکارگیری سیستم فایروال علاوه بر محافظت و جلوگیری از حملات خارجی، مزایای دیگری مانند محافظت از بخشهای داخلی شبکه را هم با خود به همراه دارد.
تنظیم پیکربندی فایروال
تنظیم پیکربندی فایروال با توجه به نیازمندیهای فرآیند استخراج بسیار حائز اهمیت است. در واقع با اعمال محدودیت و متمرکزسازی ترافیک در پورتها و پروتکلهای ارتباطی ضروری، شانس هکرها برای نفوذ به سیستم تا حد قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
بهروزرسانی مداوم فایروال
بهروزرسانی مداوم فریمور و نرمافزار فایروال، شبکه دستگاههای ماینر شما را در برابر تهدیدات احتمالی و حمله هکرها مقاوم میکند. با بررسی و آپدیت مداوم سیستم فایروال نسبت به عملکرد موثر و کارآمد آن در برابر حملات سایبری مطمئن خواهید بود.
سیستم شناسایی و جلوگیری از حمله و نفوذ (IDPS)
این سیستم با نظارت بر ترافیک داخل شبکه از بروز حملات سایبری به دستگاههای ماینر جلوگیری میکند. سیستم شناسایی و جلوگیری از حمله و نفوذ به محض مشاهده فعالیت مشکوک در شبکه با ارسال پیام هشدار سرمایهگذاران را از خطرات احتمالی مطلع میکند.
پایش لحظهای سیستم مانیتورینگ
همانطور که پیشتر هم اشاره شد؛ سیستم شناسایی و جلوگیری از حمله و نفوذ، نظارت شبانهروزی ترافیک شبکه را امکانپذیر میکند. این سیستم با شناسایی سریع الگوهای غیرعادی و حتی الگوهای شناخته شده فعالیتهای مشکوک، احتمال بروز حملات سایبری احتمالی را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد.
تشخیص ناهنجاری
سیستمهای پیشرفته IDPS با بهکارگیری الگوریتمهای یادگیری ماشین، رفتار عادی شبکه را میشناسد؛ این ساختار تشخیص ناهنجاریها در سریعترین زمان ممکن را امکانپذیر کرده است. شما میتوانید به کمک این سیستم از شکافها و فعالیت غیرمجاز افراد در شبکه استخراج خود جلوگیری کنید.
مکانیسم پاسخ خودکار
سیستم IDPS میتواند هنگام شناسایی تهدیدات، اقدامات مشخص از پیش تعیین شده را به صورت خودکار اجرا و پیادهسازی کند. این اقدامات مواردی مانند مسدودسازی ترافیک منابع مشکوک و جداسازی بخشهای آسیب دیده شبکه را شامل میشوند.
معماری امنیت شبکه
استفاده از راهکارها و فناوریهای مشخص به مقاومت زیرساخت کلی شبکه استخراج و ارتقاء امنیت سایبری کمک میکند.
بخشبندی یا تقسیمبندی شبکه
تقسیمبندی شبکه به بخشهای مختلف به محدودسازی تهدیدات سایبری کمک میکند. بخشهای مهم مانند مدیریت کیف پول و پردازش تراکنشها باید از سایر بخشهای کم اهمیت جدا باشند.
شبکه خصوصی مجازی (VPN)
شبکههای خصوصی مجازی برای دسترسی از راه دور لازم و ضروری هستند؛ آنها با رمزنگاری دادههای منتقل شده بین کاربران و مزارع استخراج از رهگیری و هک اطلاعات محرمانه جلوگیری میکنند.
شبکههای بیسیم
در صورت استفاده از شبکههای بیسیم در تجهیزات استخراج باید آنها را با بهکارگیری پروتکلهای رمزنگاری قدرتمند مانند WPA3 ایمن کنید. به عبارتی دیگر، تنها دستگاههای مجاز باید به شبکههای بیسیم دسترسی داشته باشند.
نقش شبکههای خصوصی مجازی و دسترسی ایمن از راه دور
شبکههای خصوصی مجازی و دسترسی ایمن از راه دور هم از جمله استراتژیهای امنیت شبکه برای جلوگیری از حملات سایبری هستند.
ارتقاء حریم خصوصی
شبکههای خصوصی مجازی با مخفی کردن آدرس IP و رمزگذاری اطلاعات به ارتقاء حریم خصوصی و امنیت، کمک میکنند. این دسته از شبکهها برای کنترل و مدیریت عملیات استخراج ارز دیجیتال از راه دور بسیار کاربردی هستند.
مدیریت دسترسی کاربران از راه دور
سیستمهای مدیریت دسترسی از راه دور باید با بکارگیری مکانیزمهای قدرتمند احراز هویت موجب ارتقاء سیستم امنیتی شبکه میشوند. اعمال محدودیت و امکان دسترسی افراد مشخص به شبکه از راه دور با استفاده از سیستم احراز هویت چند عاملی امکانپذیر است.
نظارت بر ارتباطات شبکه از راه دور
با نظارت منظم بر شبکه ارتباطی از راه دور، شناسایی الگوهای غیرعادی دسترسی و تلاش هکرها برای حمله سایبری، اصلا کار سختی نخواهد بود.
در حالت کلی، بهترین استراتژی امنیت شبکه در نتیجه ترکیب سیستمهای پیشرفته فایروال، شناسایی و جلوگیری از حمله و نفوذ، معماری امنیت شبکه و استفاده هوشمندانه از شبکه خصوصی مجازی برای دسترسی از راه دور، ایجاد میشود. اقدامات نام برده سیستم امنیتی مزارع استخراج را در برابر بسیاری از خطرات و حملات سایبری مقاوم میکند. در واقع هدف اصلی سرمایهگذاران از ایجاد زیرساخت قوی، یکپارچگی و تداوم عملیات استخراج بیت کوین است.
امنیت سیستم و نقطه پایانی
ساختار کلی عملیات استخراج بیت کوین، طراحی منحصربهفردی دارد. جالب است بدانید که تمام دستگاههای ماینر فعال شبکه بدون در نظر گرفتن میزان هش ریت یا همان قدرت پردازشی به دلیل ایفا کردن نقشی مهم در فرآیند ماینینگ، بسیار حائز اهمیت هستند.
با ایجاد زیرساخت ایمن برای دستگاههای ماینر و سیستمهای وابسته به آن، حفاظت از دادههای حساس ممکن میشود و فرآیند استخراج بیت کوین هم بدون بروز اختلالات احتمالی ادامه پیدا میکند. در ادامه نکات و راهکارهای مربوط به امنیت سیستم و نقطه پایانی را مرور میکنیم.
نصب و اجرای آنتی ویروس قدرتمند
یکی از راههای حفاظت از دستگاه ماینر در برابر حملات سایبری، بدافزار و باجافزارها، نصب آنتی ویروسهای قدرتمند است.
نرمافزار آنتی ویروس: نصب و استفاده از آنتی ویروس استاندارد بر روی تمام دستگاههای ماینر از جمله اولین اقدامات برای جلوگیری از حملات سایبری و حفاظت از سیستمهای استخراج است. نرمافزار آنتی ویروس مورد نظر باید قابلیت شناسایی سریع، قرنطینه کردن و برطرفسازی انواع مختلف بدافزار که موجب ایجاد اختلال در عملیات استخراج بیت کوین میشوند را داشته باشد.
اسکن مداوم برای شناسایی بدافزار: با اسکن منظم و مداوم سیستمهای استخراج، تمام تهدیدات به موقع شناسایی و برطرف میشوند. دستگاههای استخراج به دلیل فعالیت شبانهروزی همواره در معرض تهدیدات جدید هستند؛ بنابراین بهتر است اسکن مدوام تجهیزات استخراج را جدی بگیرید.
حفاظت پیشرفته در برابر حملات سایبری: ارزیابی هیوریستیک و تشخیص نفوذ مبتنی بر رفتار از جمله راهکارهای پیشنهادی آنتی ویروس برای حفاظت پیشرفته از سیستم استخراج در برابر حملات سایبری هستند. استفاده از این راهکارها موجب ارتقاء سیستم امنیتی تجهیزات استخراج شما میشود؛ در نتیجه مقاومت در برابر بدافزارهای جدید و پیشرفته دیگر سخت نخواهد بود.
استراتژیهای کارآمد مدیریت افزونه
در برخی موارد وجود ایراداتی در سیستم موجب افزایش آسیبپذیری دستگاههای ماینر میشود. شما میتوانید با بهکارگیری استراتژیهای کارآمد مدیریت افزونه، احتمال بروز مشکلاتی مانند حملات سایبری را به حداقل میزان ممکن برسانید.
بهروزرسانی مداوم نرمافزار: بهروزرسانی مداوم تمام نرمافزارها خصوصا سیستمهای عملیاتی و برنامههای استخراج بسیار حائز اهمیت است. در واقع نسخههای بهروزشده با ارائه افزونه هایی که در برابر آسیبهای نرمافزاری مقاوم هستند؛ سیستمهای استخراج را در برابر حملات سایبری مقاوم میکنند.
بهروزرسانی خودکار: با خودکارسازی فرآیند بهروزرسانی، تمامی تغییرات لازم بدون نیاز به مداخله افراد بر روی سیستمهای استخراج اعمال میشوند. بنابراین بهروزرسانی خودکار میزان آسیبپذیری سرمایهگذاران صنعت ماینینگ را کاهش میدهد.
ارزیابی آسیبپذیری: انجام اقدامات لازم جهت ارزیابی آسیبپذیری به شناسایی و رفع ضعفهای امنیتی پیش از بروز حملات سایبری کمک میکند.
بیشتر بخوانید: روش آپدیت کردن ماینر ؛ راهنمای جامع
تامین امنیت دستگاههای کاربر نهایی و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز
روشهای مختلفی برای تامین امنیت سایبری دستگاههای کاربر نهایی (End User) به منظور جلوگیری از دسترسی غیرمجاز سایر افراد وجود دارد؛ در ادامه تعدادی از آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
پروتکل احراز هویت قدرتمند: شما میتوانید با انتخاب پسوردهای قوی و فعالسازی احراز هویت چندعاملی برای دسترسی به دادهها و سیستمهای استخراج از نفوذ عوامل غیرمجاز جلوگیری کنید.
رمزگذاری دستگاهها: رمزگذاری اطلاعات ذخیره شده در دستگاهها، به خصوص دادههای قابل حمل به ارتقاء سیستم امنیتی کمک میکند. با رمزگذاری دستگاهها و دادهها میتوانید مطمئن باشید که حتی در صورت مفقود یا دزدیده شدن تجهیزات، اطلاعات در دسترس سایر افراد قرار نمیگیرد.
کنترل دسترسی و مدیریت کاربران: با تعریف نقش هر یک از کاربران و تعیین سطوح دسترسی، کاربران غیرمجاز دیگر توانایی نفوذ به سیستمها و اطلاعات حساس را ندارند.
راهکار امنیتی EDR: سیستم امنیتی EDR (Endpoint Detection and Response)، زیرساخت لازم برای نظارت مداوم و پاسخ به تهدیدات پیشرفته در سطح کاربر استفاده کننده را فراهم میکند. این راهکار امنیتی مزایایی مانند کنترل دقیق و پاسخدهی سریع را به سرمایهگذاران ارائه میدهد.
آموزش و آگاهی: آموزش کارمندان و اطمینان از آگاهی آنها درباره مسائل امنیت سایبری مانند بهترین راهکارهای امنیتی مربوط به شناسایی سریع حملات فیشینگ و حفظ امنیت در اینترنت، ضروری است. طبق گفته کارشناسان، امنیت سایبری سیستم و کاربر تا حد زیادی به میزان آگاهی کارمندان مراکز استخراج بیت کوین بستگی دارد.
در حالت کلی برای تامین امنیت سایبری دستگاههای ماینر و تجهیزات مزارع استخراج باید رویکردی چند جانبه داشته باشید. این فرآیند استفاده از آنتی ویروسها، مدیریت کارآمد افزونه های بروزرسانی، داشتن رویکرد سختگیرانه نسبت به مدیریت دسترسی، بهکارگیری مکانیزمهای نظارت و پاسخگویی منظم را شامل میشود. سرمایهگذاران با انجام اقدامات نام برده، یک استراتژی دفاعی جامع برای مقابله با حملات سایبری به دستگاههای ماینر به وجود میآورند.
افزایش امنیت سایبری ؛ راهکارهای حفاظت از داده و پشتیبانگیری
یکپارچگی اطلاعات در اکوسیستم پیچیده استخراج بیت کوین بسیار حائز اهمیت است. دقت و امنیت داده تراکنشها، کیف پول و سوابق استخراج از ضرورتهای عملکرد بینقص و قابل اعتماد فعالیتهای ماینینگ هستند. اقدامات لازم جهت حفاظت از این دادهها و جلوگیری از پاک شدن، دستکاری و دسترسی غیرمجاز به اطلاعات بخش بسیار مهمی از امنیت سایبری دستگاه ماینر محسوب میشوند.
افزایش امنیت سایبری ؛ رمزنگاری و ذخیرهسازی ایمن داده
روشهای متفاوتی برای رمزنگاری، ذخیرهسازی ایمن داده و افزایش امنیت سایبری وجود دارند. در ادامه تعدادی از راهکارهای افزایش امنیت سایبری را به شما معرفی میکنیم.
روشهای پیشرفته رمزنگاری: اجرای پروتکلهای قدرتمند رمزنگاری برای حفاظت از دادههای حساس و افزایش امنیت سایبری ضروری است. طی این فرآیند با اجرای استاندارد رمزگذاری AES یا الگوریتم رمزگذاری RSA، حفاظت از اطلاعات کیف پول ارز دیجیتال، سوابق تراکنشها و سایر دادههای حساس امکانپذیر میشوند.
راهکارهای ذخیرهسازی امن: بهکارگیری راهکارهای ذخیرهسازی امن اطلاعات مانند ماژول امنیتی سختافزاری (HSM) یا پایگاههای داده رمزگذاری شده از جمله روشهای تضمین شده برای حفاظت، جلوگیری از دستکاری، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات حساس و افزایش امنیت سایبری هستند.
مخفیسازی و توکنیزه کردن داده: تکنیکهایی مانند مخفیسازی و توکنیزه کردن هنگام مدیریت حجم بالایی از دادههای تراکنش به منظور ارتقاء سیستم امنیت سایبری، بسیار کاربردی هستند. در چنین شرایطی حتی اگر هکرها به اطلاعات حساس دستگاههای ماینر شما دسترسی پیدا کنند؛ قادر به استفاده از دادهها نخواهند بود.
افزایش امنیت سایبری ؛ راهکارهای پشتیبانگیری منظم و بازیابی خرابی
سازمانهای فعال صنعت استخراج ارز دیجیتال با استفاده از ابزارهای پشتیبانگیری منظم به بازیابی اطلاعات هنگام بروز فاجعه کمک میکنند. در ادامه تعدادی از این راهکارهای افزایش امنیت سایبری را مورد بررسی قرار میدهیم.
پشتیبانگیری منظم از دادهها: پشتیبانگیری منظم از گزارش تراکنشها، اطلاعات مربوط به کیف پول و کاربران، همواره حائز اهمیت است. این اطلاعات برای اطمینان بیشتر و جلوگیری از بروز حوادث احتمالی مانند خرابی سیستم باید به صورت هم زمان در موقعیتهای مکانی مختلف ذخیرهسازی شوند.
سیستمهای پشتیبانگیری خودکار: این دسته از ابزارها با پشتیبانگیری خودکار و مدوام سیستمهای استخراج، بدون دخالت افراد، خطرات از دست رفتن دادهها و بروز خطاهای انسانی را به حداقل میزان ممکن میرسانند.
طرح بازیابی فاجعه: داشتن یک برنامه بازیابی خرابی مشخص به هنگام بروز نقض، خرابی سیستم یا خرابی فیزیکی برای بازیابی دادهها و متوقف نشدن عملیات استخراج بیت کوین، بسیار حائز اهمیت است.
تست و بهروزرسانی برنامه بازیابی: تست و بهروزرسانی مداوم برنامههای بازیابی به منظور اطمینان از عملکرد درست این دسته از ابزارها انجام میشود. با توجه به ساختار در حال تکامل حملات سایبری، این فرآیند شبیهسازی سناریوهای مختلف، بهروزرسانی و اعمال تغییرات مورد نیاز برای مقابله با تهدیدات پیچیدهتر را شامل میشود.
پشتیبانگیری ابری: پشتیبانگیری ابری مزایای مختلفی مانند مقیاسپذیری، انعطافپذیری و ارتقاء سیستم امنیت سایبری را برای سرمایهگذاران صنعت ماینینگ به همراه دارد. البته تمام ارائهدهندگان پشتیبانگیری ابری، خدمات قابل قبولی به کاربران خود ارائه نمیدهند. بنابراین شناسایی و انتخاب خدمات پشتیبانگیری ابری با استانداردهای امنیت سایبری بالا، رمزگذاری قوی و حفاظت از دادههای حساس را جدی بگیرید.
محافظت از دادهها و استفاده از راهکارهای پشتیبانگیری بخشهای مهمی از استراتژی امنیت سایبری برای عملیات استخراج بیت کوین هستند. عملیات استخراج به کمک تکنیکهای رمزگذاری قدرتمند، راهکارهای ذخیرهسازی ایمن دادهها، پشتیبانگیری و بازیابی خرابی بدون تهدید حملات سایبری ادامه خواهد داشت.
سخن پایانی
همانطور که مشاهده کردید؛ امنیت سایبری دستگاه ماینر ابعاد مختلفی دارد. شما با رعایت نکات سادهای که گفته شد؛ میتوانید تجهیزات استخراج خودتان را در برابر تهدیدات حملات سایبری ایمن کنید. تجربیات و نظرات خودتان درباره راهکارهای افزایش امنیت سایبری را با کاربران هشبان به اشتراک بگذارید.